Un polițist clujean a trecut, la nervi, sancțiuni în plus unui șofer oprit în trafic. Totul s-a întâmplat în 2 aprilie 2020, iar polițistul a trecut în procesul-verbal, care cuprindea o sancțiune pentru nepurtarea centurii, alte trei sancțiuni, și asta după ce a prezentat actul pentru semnare, scrie Clujust.ro.

Instanța de apel a decis să anuleze amenzile date abuziv de polițist.

„Coroborat cu afirmația agentului de la finalul înregistrării, după ce procesul verbal era deja întocmit și prezentat celui sancționat Stai să îi rețin permisul la bătrân, s…-mi-ar p…>>, este evident că actul de sancționare a fost completat ulterior”, se arată în motivare.

Șoferul care a fost oprit pe Calea Forești pentru că nu purta centură s-a ales cu o amendă totală de 1.795 de lei și i-a fost suspendat dreptul de a conduce pe o perioada de 30 de zile.

”În urma unor imagini apărute în spațiul public, referitoare la un polițist care, în luna aprilie a anului 2020, ar fi manifestat un comportament necorespunzător cu ocazia unei constatări în trafic, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Cluj a dispus luarea măsurilor necesare în vederea declanșării cercetării prealabile față de persoana în cauză.

Referitor la legalitatea sancțiunilor aplicate, facem precizarea că doar o instanță de judecată se poate pronunța asupra acesteia.

De asemenea, în contextul dat, menționăm faptul că la nivelul instituției noastre nu sunt tolerate comportamente sau acțiuni necorespunzătoare, care aduc atingere onoarei, probității profesionale a polițistului sau prestigiului instituției”, informează IPJ Cluj.


Preluare: vasiledale.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și