Îmi doresc ca, toți, împreună, să găsim cei mai buni elevi, care au cea mai mare nevoie de sprijin financiar. Termenul de înscriere expiră peste o lună, în 15 iulie. Așa că, dacă cunoașteți elevi care ar merita să primească Bursele de excelență ”Recompensă pentru performanță. Sprijin pentru un viitor mai bun”, nu ezitați să îi înscrieți! De viitorul lor, depinde viitorul nostru, al tuturor, și viitorul Maramureșului.

"De 1 iunie, lansez un proiect de suflet pentru elevii cu rezultate școlare bune, dar cu posibilități materiale reduse: Bursele de excelență ”Recompensă pentru performanță. Sprijin pentru un viitor mai bun”

Maramureșul este un loc binecuvântat de Dumnezeu, datorită inestimabilului său patrimoniu, material și imaterial, dar, mai ales, datorită oamenilor săi valoroși. Aici s-au format personalități extraordinare, specialiști de renume, oameni care cresc prestigiul județului și îl promovează în țară și în străinătate. Însă, pentru a reuși, fiecare dintre noi avem nevoie de încredere și de sprijin. Viitorul nostru, ca și comunitate va depinde, ca un ”puzzle”, de modul în care tinerii noștri își construiesc viitorul. Iar Maramureșul are mulți tineri inteligenți, ambițioși și perseverenți, crescuți în spiritul valorilor morale, dar cu posibilități materiale reduse. Ajutându-i pe ei să se dezvolte, punem implicit o cărămidă la dezvoltarea județului.

De aceea, am decis ca de Ziua Copilului, să lansez un proiect de suflet: acordarea, în nume personal, a șase burse de excelență- 3 pentru elevii de gimnaziu și 3 pentru elevii de liceu, pe care le-am intitulat sugestiv ”Recompensă pentru performanță. Sprijin pentru un viitor mai bun” .

Cele 6 burse, în valoare de 150 de lei/lună fiecare, vor fi acordate lunar, timp de 10 luni, în perioada septembrie 2021 - iunie 2022, în baza Legii nr. 376/2004 privind bursele private.

Criteriile de acordare ale burselor sunt următoarele:

1. Situația școlară foarte bună (media școlară generală peste 9.00). – 3 puncte
2. Venitul net per membru de familie sub 1000 de lei. -3 puncte
3. O scrisoare de motivație prin care candidatul să-și prezinte aspirațiile și planurile de viitor. -4 puncte

*Media generală și situația materială vor fi folosite pentru departajare la punctaj egal; se va lua în considerare media venitului net / membru de familie. Pentru cei trei câștigători, situația materială și școlară vor fi verificate prin intermediul instituției de învățământ pe care elevii o frecventează.

Se pot înscrie, în perioada 1 iunie - 15 iulie 2021, elevii de gimnaziu și liceu din județul Maramureș, transmițând la adresa de mail cabinetparlamentar.sorinvlasin@yahoo.com formularul de înscriere și scrisoarea de motivație.

Pentru acuratețea datelor, formularul de înscriere trebuie semnat și de diriginte sau de directorul școlii.

Elevii se pot înscrie personal, sau pot fi înscriși de părinți, profesori, preotul din sat, autoritățile locale etc. Dosarele vor fi evaluate și punctate de un juriu independent, format din cadre didactice.

Calendarul de desfășurare este următorul:

1 iunie-15 iulie 2021 – Perioada de înscriere
15 iulie-15 august 2021- Evaluarea celor înscriși
16 august -18 august 2021 –Anunțarea câștigătorilor
20 august-1 septembrie 2021 - Încheierea contractelor de acordare a burselor private

Pentru întrebări și nelămuriri puteți suna la Cabinetul Parlamentar la numerele de telefon: 0790 101 385 - Dunca Ioan , sau 0745338001 - Panovici Aurica Luminița - consilieri în cadrul Cabinetului.

Așteptăm cererile voastre, pentru că, numai împreună, putem construi un viitor mai bun pentru noi toți!"

Senator,
Sorin Vlașin

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și