Întreaga faptă a fost consumată în cartierul Câmpu Negru de către Ș. Matei, C. Ilie, O. Marius și încă unul neidentificat (posibil fratele lui Matei). Aceștia, pentru a semnaliza cât de proști sunt, s-au filmat și au postat pe rețelele de socializare o parte din faptele lor mizerabile, pentru a se lăuda în fața prietenilor.

Nu cunoaștem încă nimic legat de starea pisicii, dacă a scăpat din mâna tinerilor sau dacă mai trăiește. Vă avertizăm că imaginile de mai jos sunt greu de urmărit.

Sighet 247 a trimis acest articol împreună cu filmarea către IPJ Maramureș și a solicitat un punct de vedere cu privire la aspectele relatate.

Atenționăm pe alți doritori de astfel de fapte că aplicarea de rele tratamente animalelor constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoarea!

ACTUALIZARE

Ce spune IPJ Maramureș

În urma sesizării dumneavoastră și în baza înregistrării video apărute în spațiul public, polițiștii Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș vor efectua verificări privind aspectele semnalate, în vederea identificării persoanelor implicate, stabilirea tuturor aspectelor legate de fapta comisă și luarea măsurilor legale care se impun, sub incidența prevederilor Legii nr. 205 din 2004 privind Protecția Animalelor.

ACTUALIZARE:

În cauză, polițiștii Biroului Protecția Animalelor au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de schingiuirea animalelor, faptă prevăzută de art. 25, alin. 3, lit. b, din Legea 205/2004.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și