Pe imagini se vede cum șoferul unui VW înmatriculat în Maramureș reduce viteza în zona unor limitatoare de viteză. În spatele lui, un Merțan cu ”har” înmatriculat în București. La un moment dat, șoferul VW a tras dreapta de volan pentru a evita cu roțile din dreapta limitatorul de viteză, iar după ce a trecut a tras stânga. Doar că în acel moment, șoferul Mercedesului a vrut să treacă pe lângă el. Credea probabil că ar fi vrut să oprească celălalt șofer. Bănuim noi.

Ce a urmat e de noaptea minții. Șoferul Merțanului apasă pedala de accelerație și depășește (fără să semnalizeze). În acel moment și celălalt șofer face același lucru. Cele două vehicule se opresc paralel pe șosea. Șoferul Mercedesului dar și un alt bărbat din aceeași mașină coboară. Conducătorul auto merge direct la șoferul VW și îi aplică niște pumni prin geamul portierei ce era deschis.

Ce spune șoferul VW

”A venit în spatele meu și claxona și făcea flashuri. Mașina nu era a mea, un prieten mi-a împrumutat-o. E adevărat că am evitat limitatoarele cu roșile din dreapta, însă celălalt șofer nu a avut răbdare și a continuat să claxoneze. Apoi a venit și m-a înjurat, m-a scuipat și m-a lovit cu pumnul.

După acest incident am mers la Poliția Sighetu Marmației cu imaginile. Mi-au spus direct că eu sunt vinovat. Probabil numărul de înmatriculare le-a indicat ceva șmecheraș de pe aici de prin zonă. Nu am mai depus nicio sesizare, nici măcar pentru loviri și alte violențe. Nu am făcut asta pentru că tot polițiștii mi-au spus că eu voi trebui să vin la audieri când mă vor chema ei. Eu nu locuiesc în țară și nu am timp să umblu pe drumuri. Le-am spus că le trimit pe email. Au spus că așa ceva nu se poate. Păi în ce secol trăim în țara asta totuși? Poliția nu a auzit de email? Și le-aș mai spune că dacă tot vor să mă audieze există comisie rogatorie și se poate face și de la distanță prin zoom sau altă rețea de comunicare video. Oriunde în Europa se procedează așa. La noi nu e posibil. La noi tot hârtiuța și dosarul cu șină este baza” ne-a transmis sigheteanul lovit.

IPJ Maramureș nu a emis încă un punct de vedere.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și