Aproximativ 300 de suporteri ai echipei Petrolul s-au întâlnit marţi seară în centrul Ploieştiului pentru a protesta în legătură cu incidentul în care au fost implicaţi, luni, la Mamaia, atacantul tunisian al „lupilor galbeni“, Younes Hamza şi primarul Constanţei, Radu Mazăre. Hamza, unul dintre cei mai iubiţi fotbalişti de la Petrolul Ploieşti, a acuzat că a fost agresat de oamenii primarului după ce a avut o altercaţie, în apă, cu Radu Mazăre. Atacantul echipei Petrolul spune despre agresori că erau bodyguarzii lui Mazăre şi a avut nevoie de câteva suturi după ce a fost lovit.

Fotbalistul şi-a scos certificat medico-legal care atestă agresiunea. Protestul din Ploieşti a avut o singură ţintă, Radu Mazăre, suporterii scandând ca pe stadion la adresa primarului. Aceştia i-au urat edilului, printre altele, „să ajungă la DNA“ şi „să o ia pe urmele lui Becali“. Fanii Petrolului au afişat şi mai multe bannere cu mesajele „Mazăre, baron de fel, te ducem la Bonduelle“, „Căutam traficant de bile, poate salvamar cu pile“ sau „Dreptate pentru Hamza“. Fanii au aprins în faţa Palatului Administrativ din Ploieşti şi o torţă, dar protestul a decurs fără incidente, supravegheat îndeaproape de jandarmii ploieşteni.

Protestul suporterilor petrolişti împotriva lui Radu Mazăre „Suntem alături de fotbalistul nostru, Younes Hamza. Indiferent ce s-a întâmplat între ei, faptul că s-a recurs la forţa pumnului este un gest regretabil. Ne pare rău că primarul Mazăre încă nu vrea să-şi asume acest gest bădărănesc“, ne-a spus Doru Alexiu, unul dintre liderii suporterilor petrolişti. Protestul de marţi seară nu va fi unul singular, suporterii ploieşteni dorind ca Radu Mazăre să fie pedepsit pentru incident.

Aceştia spun că vor avea reprezentanţi la fiecare termen de judecată în dosarul de la Curtea de Apel Bucureşti, şi judecat în fond de aprope 5 ani, în care Radu Mazăre a fost trimis în judecată pentru infracţiuni de corupţie, promit asistenţă juridică cu cei mai prestigioşi avocaţi din ţară fotbalistului tunisian şi vor face şi alte acţiuni publice de protest şi pichetări ale autorităţilor publice responsabile de rezolvarea cazului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și