Au fost demarate cercetari, ocazie cu care o echipa de interventie a retinut in apropiere patru persoane, cetateni români, domiciliati pe raza judetului Maramureș, implicati in activitatea infractionala.

Cantitatea de tigari precum și persoanele in cauza au fost conduse la sediul sectorului in vederea continuarii cercetarilor.

Barbatii au recunoscut ca tigarile le apartin și ca intentionau sa le comercializeze ilegal.

In urma inventarierii tigarilor a rezultat cantitatea de 799 pachete de provenienta ucraineana, in valoare de 7.000 lei.

Cei patru barbati, cu vârste cuprinse intre 21 și 26 ani, sunt cercetati pentru savârșirea infractiunii de contrabanda, iar intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.

Totodata, trei dintre ei au fost retinuti pentru 24 de ore, iar in cursul zilei de azi urmeaza a fi prezentati instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva pe 30 de zile.


*Tot ieri, politiștii de frontiera din cadrul SPF Sighet au desfașurat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile in zona de responsabilitate.

Astfel, la domiciliul unei persoane de pe raza localitatii Craciunești, jud. Maramureș, polițiștii de frontieră au descoperit in beciul unei anexe a gospodariei, patru colete cu tigari.

Cu acordul proprietarului, indetificat in persoana numitului Francisc K., de 47 ani domiciliat pe raza jud. Timișoara, politiștii de frontiera au ridicat cele patru colete și le-au transportat la sediul sectorului in vederea continuarii cercetarilor.

In urma inventarierii coletelor, a rezultat cantitatea de 2.500 pachete cu tigari de provenienta ucraineana in valoare de 22.000 lei.

Din primele verificari a rezultat faptul ca barbatul a transportat tigarile de pe malul râului Tisa și le-a depozitat in beciul imobilului, cu intentia de a le comercializa ulterior pe piata neagra.

In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savârșirii infractiunii de contrabanda, iar la final urmând a se lua masurile legale ce se impun.

Totodata, intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și