În urma acestora politistii de frontiera au descoperit, ascunse în corpuri de mobilier transportate cu mașina, precum și la frontiera verde, 16.920 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de peste 148.000 lei.

* Ieri, 12 mai 2014, la nivelul Sectorului PF Sighetu Marmației s-a desfășurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile în zona de responsabilitate.

Astfel în jurul orei 06.15, un echipaj al poliției de frontieră a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control, pe DN 18, pe raza localității Vadul Izei, o autoutilitară marca Peugeot, condusă de Sorin I., de 41 ani, domiciliat pe raza județului Bihor.

La controlul efectuat asupra mașinii, polițiștii de frontieră au constatat faptul că în aceasta se află mai multe corpuri de mobilier (1 canapea și 6 fotolii).

Existând suspiciuni cu privire la transportul respectiv, autoutilitara precum și persoana în cauză au fost conduse la sediul sectorului în vederea efectuării unui control amănunțit.

Cu această ocazie, în cele șase fotolii au fost descoperite, ascunse în locașuri special amenajate, mai multe pachete cu țigări de proveniență ucraineană, care urmau a fi introduse ilegal pe piața neagră de desfacere.

În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 8.000 pachete în valoare de peste 70.000 lei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă iar autoturismul folosit la activitatea infracțională, în valoare de 44.000 lei a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

De asemenea, întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.

În continuare se efectuează verificări în vederea indentificării tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

* Tot ieri, în jurul orei 06.30, o patrulă a poliției de frontieră din cadrul aceluiași sector, aflată în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri pentru control, pe raza localității Tisa, un autoturism marca Mercedes.

Conducătorul auto a refuzat să oprească, a trecut cu mașina în mare viteză peste o trecere la nivel cu calea ferată, după care a pierdut controlul volanului, a lovit doi stâlpi CFR și s-a oprit în șanțul de pe marginea drumului.

șoferul a abandonat mașina și a fugit către râul Tisa, aflat în apropiere, pe care l-a traversat, retrăgându-se pe teritoriul ucrainean.

Imediat au fost anunțate autoritățile de frontieră ale statului vecin în vederea efectuării în comun a cercetărilor.

La controlul efectuat asupra autoturismului, în acesta au fost descoperite șase colete care conțineau 3.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană în valoare de 26.500 lei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat, țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

* Azi noapte, în jurul orei 00.00, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul SPF Sighet a observat, pe raza localității Tisa, mai multe persoane care transportau spre interior colete voluminoase.

La fața locului s-a deplasat o echipă operativă care a procedat la interceptarea și somarea prin voce a celor în cauză și deoarece aceștia nu s-au supus, politistii de frontiera au tras trei focuri de avertisment în plan vertical, conform prevederilor legale.

În acel moment, bărbații au abandonat coletele și profitând de întuneric și condițiile meteo nefavorabile (ploaie, ceață) s-au dispersat în direcții diferite.

La fața locului au fost descoperite patru colete care conțineau cantitatea de 2.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 17.700 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză se efectuează verificări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

* și politistii de frontiera din cadrul SPF Sarasău au observat ieri, în jurul orei 14.00, trei persoane de sex masculin care transportau spre interior colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au procedat la interceptarea și somarea prin voce a celor în cauză, moment în care bărbații au abandonat coletele și au fugit în direcții diferite.

La fața locului au fost descoperite trei colete care conțineau cantitatea de 2.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 17.700 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.

În continuarea cercetărilor au fost identificate cele trei persoane implicate în activitatea infracțională, domiciliate pe raza județului Maramureș.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la contrabandă, la final urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

* În data de 12.05 a.c., doi polițiști de frontieră din cadrul Sectorului PF Valea Vișeului, care se deplasau spre serviciu cu trenul Sighetu Marmației — Timișoara, au observat două persoane care treceau apa râului Tisa din Ucraina în România, transportând mai multe colete voluminoase.

Politistii de frontiera au trecut la urmărirea celor în cauză, moment în care bărbații au abandonat coletele și s-au retras pe teritoriul statului vecin.

Imediat au fost anunțate și autoritățile de frontieră ale statului vecin în vederea cercetării în comun a evenimentului.

La fața locului au fost descoperite patru colete care conțineau cantitatea de 1.920 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 17.000 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării iar în continuare se fac verificări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și