Incidentele au avut loc sâmbătă, 30 octombrie, în două localități din provinciile Castellón și Valencia, din Spania. Decesul bărbatului a avut loc în Onda, după ce a suferit răni grave.

Coarnele taurului l-au lovit în coapsă, în zona inghinală, și i-au străpuns artera femurală, făcându-l să piardă mult sânge. De asemenea, acesta a primit și o lovitură puternică la cap, care i-a cauzat un traumatism cranio-cerebral.

Victima a fost transportată cu ambulanța la Spitalul La Plana, după ce a suferit două stopuri cardio-respiratorii. Chirurgul Gustavo Traver, medicul angajat de organizatorii sărbătorii, l-a tratat de urgență pe bărbat și a reușit să-l resusciteze, dar, în cele din urmă, a murit în spital, după ce nu a răspuns la ultimele manevre de resuscitare cardio-pulmonară efectuate de cadrele medicale, scrie Las Provincias.

În localitatea La Pobla de Farnals, un tânăr de 25 de ani a fost rănit și și-a pierdut cunoștința după ce a fost lovit de un taur, în timpul spectacolului ”bous al carrer”. Victima a fost dusă cu o ambulanță la Spitalul Clinic, unde i s-au efectuat mai multe analize și a fost exclusă posibilitatea unei răni grave la cap.

La scurt timp după acest incident, un bărbat de 36 de ani a suferit și el o rană la picior, în aceeași localitate. Omul a fost și el transferat Spitalul Clinic, unde a fost internat.

Sunt primele astfel de incidente petrecute în Spania, după reluarea curselor tradiționale cu tauri, oprite pe perioada pandemiei. În ambele localități unde s-au petrecut, spectacolele au fost sistate.


Preluare: antena3.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și