Conducătorul auto de pe autotren a declarat, la puține momente după accident, că l-a văzut pe biciclist care se deplasa când pe stânga, când pe dreapta benzii sale. A încetinit și apoi l-a depășit. Se pare că în momentul în care remorca a ajuns în dreptul lui, bicilistul s-a dezechilibrat și a fost tras sub roți.

Nu se cunoaște identitatea persoanei decedate, deoarece nu avea niciun act asupra ei. La fața locului organele abilitate fac cercetările de rigoare.

„L-am claxonat de vreo două-trei ori că am văzut că mergea stânga dreapta și nu știam ce vrea să facă. La voi metri în fața mea o și schimbat direcția de mers. Eu am luat stânga să îl evit ca să nu îl agăț și l-am agâțat cu aripa. Eu am încercat să îl evit, când a fost pe la jumătatea remorcii s-a băgat în aripă. Nu era hotărât nu a schimbat nici banda de mers, nici nimic” a povestit șoferul autotrenului.

„În cauză se vor efectua cercetările care se impun, iar față de partea vătămată se vor lua măsurile legale. Persoană decedată respectiv biciclistul deocamdată nu a fost identificat. Conducătorul autospecialei a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind zero” a declarat Darius Achim, Biroul Rutier Baia Mare.


Preluare: ActualMM

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și