Un `zid al rușinii` pe Facebook, care include fotografii, imagini video și comentarii cu privire la incident, a primit susținerea a 16.000 de internauți, până miercuri după-amiază.

Imaginile, apărute marți seara pe rețelele de socializare, o arată pe această tânără femeie, Petra Laszlo, cu camera pe umăr, punând piedică unui bărbat ce fugea cu un copil în brațe și lovind cu piciorul, într-un incident separat, o fetiță. Jurnalista lucra pentru un post de televiziune apropiat extremei drepte.

`Faceți de rușine profesia dumneavoastră`, a scris un internaut.

Imaginile video au arătat-o pe jurnalistă `lovind cu piciorul străini, inclusiv un copil care era în mod clar solicitant de azil`, a subliniat Aniko Bakonyi, de la Comitetul Helsinki din Ungaria. `Sunt imagini șocante, deoarece ea era acolo pentru a filma, ea știa foarte bine pe cine lovește`, a subliniat aceasta.

Postul de televiziune unde lucra jurnalista, N1TV, apropiat extremei drepte, a anunțat de marți seara că Petra Laszlo a fost dată afară `pentru comportament inacceptabil`.

Deocamdată, Petra Laszlo nu a reacționat public.

Incidentul a avut loc la Roszke, lângă frontiera cu Serbia, în sudul Ungariei, unde sute de imigranți au forțat un cordon al poliției.

În ultimele săptămâni, Ungaria se află în prima linie în criza imigranților, ca punct de intrare în UE pentru zeci de mii de persoane, majoritatea originare din Siria. Autoritățile de la Budapesta au fost criticate pentru construirea unui gard din sârmă ghimpată de-a lungul frontierei cu Serbia și pentru modul în care au gestionat sosirea de imigranți pe teritoriul Ungariei.

Premierul ungar, populistul Viktor Orban, s-a plasat pe poziții adverse față de Europa de vest și de nord, în mod concret față de cancelarul federal german Angela Merkel, subliniind amenințarea pe care o constituie, în opinia sa, imigranții musulmani pentru identitatea creștină a Europei.


Preluare: AgerPres.ro

Hungarian Camerawoman Trips Refugees

A Hungarian camerawoman was fired after being caught on camera tripping refugees running from the police.

Posted by AJ+ on Tuesday, September 8, 2015

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și