Marţi, 12 octombrie a.c., la nivelul Sectorului Poliție de Frontieră Sighetu Marmaţiei, județul Maramureş, a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 17.00, lucrătorii noştri au descoperit, pe direcţia localităţii Bocicoiu Mare, într-un lan de porumb, şase colete voluminoase, specifice baxurilor cu ţigări. În urma cercetării zonei, colegii noştri au descoperit un autoturism abandonat, care avea partea frontală avariată, iar banchetele din spate erau rabatate.

Autoturismul şi coletele au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 3.500 pachete cu țigări, de provenienţă extracomunitară.

Țigările în valoare de aproximativ 41.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul în valoare de 10.000 lei a fost indisponibilizat la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

Un alt eveniment în ceea ce priveşte activitatea de combatere a contrabandei cu ţigări a fost înregistrat în data de 11 octombrie a.c., în localitatea Vadu Izei. Un echipaj PF din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Maramureş a oprit pentru control un autoturism de teren, înmatriculat în România. Maşina era condusă de un cetăţean român, în vârstă de 45 de ani.

Persoana şi autoturismul au fost conduse la sediul STPF Maramureş unde, în urma controlului amănunţit efectuat asupra mijlocului de transport, într-un locaş special amenajat, a fost descoperită cantitatea de 1.880 pachete cu ţigări, provenite din magazine de tip duty free. Ţigările, în valoare totală de 22.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul, în valoare de aproximativ 25.000 de lei a fost reţinut pentru continuarea cercetărilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și