Practic, un proiect de hotărâre prevedea alocarea suplimentară a sumei de 150 mii lei pentru lucrările de la Aleea pietonală Vasile Alecsandri, astfel lucrările putând să înceapă în scurt timp. Daniela Ivașcu împreună cu consilierii PNL au votat împotriva proiectului de hotărâre (pin abținere), justificând că sumele alocate inițial ar fi fost suficiente. Aceasta deși lucrarea a fost scoasă la suma inițială de trei ori la licitație, neprezentându-se niciun constructor, semn că suma alocată inițial era mult subevaluată raportat la lucrările dorite a se executa.

Din cele zece voturi minim necesare pentru a fi promovat, proiectul a obținut doar nouă voturi favorabile, împotrivă fiind consilierii locali PNL în frunte cu Daniela Ivașcu. Din acest motiv lucrările la aleea pietonală de la piață sunt blocate și nu se știe dacă vor mai fi demarate.

Ca urmare a faptului că acest proiect de hotărâre a picat la vot, automat nu a mai putut fi supusă votului rectificarea bugetului local, întrucât încorpora și banii suplimentari pentru aleea de la piață. Odată retrasă rectificarea de pe ordinea de zi, au fost aruncate în aer alocarea unor sume, cum ar fi:

- modificări în lista de investiții a Spitalului municipal, ceea ce pune în pericol câteva proiecte pe fonduri europene derulate de spital în valoare de câteva milioane de euro;
- nu se mai achită suma de 2,5 milioane lei pentru închiderea unui credit contractat pentru achiziționarea autobuzelor electrice, fapt ce obligă Primăria să achite suma de 25 mii lei cu titlu de dobândă, bani care nu ar fi trebuit achitați dacă consilierii PNL nu picau la vot proiectul anterior;
- nu se acordă anumite burse elevilor, în special celor mai defavorizați pentru achiziționarea de rechizite școlare etc.

Concluziile pot să le tragă cetățenii Sighetului!

VIDEO - Viceprimarul Daniela Ivașcu împreună cu consilierii locali PNL au blocat rectificarea bugetului local și lucrările de la Aleea pietonală de la piață. Spitalul riscă să piardă proiecte de milioane de euro!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și