Atât autoritățile de la Solotvino cât și cele din Sighetu Marmației arată că de cele mai multe ori alarmele sunt acționate pentru a fi testate / sau pentru exerciții de alarmare, nefiind deocamdată pericolul ca zona de lângă Sighet din Ucraina să fie bombardată, având în vedere că în acest areal nu există cazarme sau instalații militare.

De asemenea, alarma de avertizare anti-aeriană se acționează și în Solotvino de ori de câte ori o rachetă este lansată înspre vestul Ucrainei, neștiindu-se exact unde aceasta va ateriza. Cel mai probabil că direcția rachetelor este spre orașe mari din vestul Ucrainei.

Filmarea de mai jos este din această dimineață, când în întreg Sighetul s-a putut auzi alarma de avertizare anti-aeriană acționată la Solotvino.

Sighet 247 îndeamnă populația din zona mun. Sighetu Marmației să nu se alarmeze și să își păstreze calmul, totodată să îi ajute cum și cu ce poate atât pe refugiații care trec granița în România cât și pe cetățenii rămași în Ucraina prin donații sau alte moduri.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și