Gheorghieva a declarat că ţările deja afectate de inundaţii - Germania, Austria, Cehia, Ungaria şi Slovacia - i-au contactat echipa, cerând informaţii prin satelit, o analiză a impactului inundaţiilor, precum şi previziuni privind evoluţia acestora.

Ea a precizat, citată de agenţia bulgară de ştiri Focus, că, deşi există victime iar pagubele sunt extinse, investiţiile din acest an în activităţile de prevenţie au produs rezultate. Gheorghieva a adăugat că, în prezent, în Ungaria au loc operaţiuni de evacuare preventivă.

Reprezentanta CE a afirmat de asemenea că nivelul Dunării va atinge maximul în noaptea de duminică spre luni în Ungaria, urmând ca viitura să ajungă în regiunea Bulgariei şi României la 13-14 iunie.

În ciuda declaraţiei comisarului european pentru buget Janusz Lewandowski că UE nu are bani pentru ţările afectate de inundaţii, Kristalina Gheorghieva a precizat că există fonduri disponibile, deoarece banii nu ar veni de la bugetul comunitar, ci din fondul de solidaritate al UE.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și