Cazul a ajuns la un procuror abia joi. Poliția nu a explicat clar de ce s-a vorbit despre această infracțiune abia după ce imaginile au devenit publice.

Bărbatul care a intrat cu autoturismul de teren în mașina mică în care se aflau soția și fiica lui de 9 ani a fost audiat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș.

Deși în imagini se vede clar că a provocat intenționat accidentul, nu a fost pus imediat sub acuzare și a rămas liber până joi seară. Pe numele lui a fost emis inițial doar un ordin de restricție ce prevede că nu are voie să se apropie, șase luni de acum încolo, la mai puțin de 10 metri de soția cu care este în divorț.

Iulia Pintea, avocata femeii: „S-a dispus emiterea ordinului de protecție pe perioada maximă prevăzută de lege”.

Cum s-a ajuns ca bărbatul care a intrat intenționat cu mașina în autoturismul soției să fie lăsat liber în cele 4 zile care au trecut de la incident, Poliția din Mamamureș nu a putut să explice clar. Purtătorul de cuvânt al instituției a transmis că luni agenții au intervenit inițial la un accident. Apoi, când soția bărbatului le-a spus că aceasta a agresat-o după impact - s-a întocmit doar un dosar pentru violență în familie și a fost emis un ordin de protecție provizoriu - chiar dacă femeia a spus clar că soțul a intrat intenționat cu mașina în ea. Abia miercuri - după ce imaginile cu fapta bărbatului au devenit publice - poliția a considerat că se poate discuta de o tentativă de omor - dar, chiar şi atunci, nu s-a luat nicio măsură împotriva lui.

Florina Grad este în proces de divorț cu soțul ei din decembrie anul trecut. Fiica celor doi care se afla în mașină când tatăl a intrat cu viteză în autoturismul lor încă se resimte după accident.

Bărbatul care a intrat cu mașina în autoturismul soției nu a făcut până în acest moment nicio declarație publică referitoare la cele întâmplate.

Ce spune IPJ Maramureș

În urma probatoriului administrat, Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș dispus ieri, 08 iunie, reținerea pentru 24 de ore a bărbatului de 31 de ani din Vișeu de Jos, care a provocat intenționat un accident rutier în data de 05 iunie a.c., pe raza localității Vișeu de Jos. Acesta este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la omor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și