O societate comerciala din zona asigura transportul tuturor elevilor din zonele marginase ale orasului pana la unitatile de invatamant. Plata acestuia serviciu era efectuata de Primaria Viseu de Sus.


In ultima vreme insa administratia locala nu a mai platit iar conducerea societatii comerciale s-a saturat sa faca munca gratuita si a sistat transportul elevilor. Pentru ca parintii sa isi poata trimite copiii la scoala sunt nevoiti sa scoata din buzunar in fiecare zi cate 8 lei. Acest lucru se intampla deja, conform unor informatii, de la inceputul acestei saptamani.

Ce fac edilul si cei din administratia locala in schimb pentru a rezolva problema? Absolut nimic. Au timp sa se ocupe de verificarea semnaturilor pentru actiunea #FaraPenali in functii publice. Astfel, cetatenii au primit instiintari la domiciliu pentru a se prezenta cu buletinul la sediul Primariei pentru a confirma ca au semnat listele respective. Halal administratie locala! Sa ne gandim doar ce vor face parintii care au mai multi copii la scoala si care nu au posibilitati materiale pentru a a chita 8 lei in fiecare zi pentru fiecare copil? Nu isi vor trimite copiii la scoala probabil, sau ii vor trimite pe jos!

Asteptam un raspuns oficial din partea Primariei Viseu de Sus, dar si din partea ISJ Maramures referitor la acest scandal care este deja de amploare la nivelul orasului!

Conform informatiilor furnizate de Radu Timis, patronul firmei de transport, datoriile Primariei Viseu de Sus pentru serviciile prestate se ridica la suma de 300.000 de lei. “Noi am trimis zeci de instiintari catre administratia locala pentru a ne recupera banii. Avem si noi datorii catre angajati pentru ca nu ne-au platit pentru serviciile prestate. Tot noi ne ocupam si de intretinerea celor trei microbuze scolare cu care erau transportati elevii” a precizat Radu Timis.

Primarul Viseului este de negasit, el nu raspunde la telefon.

Viceprimarul orasului, Grigore Ciolpan, s-a aratat deranjat fiind contactat telefonic despre informatiile prezentate. Totusi a precizat ca situatia se va rezolva printr-o hotarare de consiliu spunand totodata ca nu stie despre cati elevi este vorba. Ii spunem noi: peste 300 de copii.


Preluare: vasiledale.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și