„Cursa înarmării este în plin avânt, din păcate. A început odată cu retragerea SUA din Tratatul antirachete balistice în 2002: un document fundamental, piatră de temelie a securităţii internaţionale”, a afirmat preşedintele Rusiei. „Aceasta nu este o simplă apărare, ci o încercare de a obţine avantaje strategice prin slăbirea potenţialului nuclear al unui adversar ipotetic”, a adăugat el.

Putin i-a acuzat pe americani că „transferă responsabilitatea” spre Moscova și a adăugat că „Rusia va face totul pentru a-și apăra securitatea și interesele”.

„Suntem gata să vorbim despre reducerea armamentului”, a afirmat preşedintele rus, care a spus că își dorește un dialog detaliat pe tema dezarmării, fără a purta „discuţii de dragul discuţiilor”. Putin a spus că administrația actuală de la Washington „merge pe această cale”, referindu-se la acordurile încheiate cu președintele Joe Biden, în timpul summit-ului de la Geneva.

Putin a comentat și despre „temerile Occidentului cu privire la moartea democrației în Rusia”, fapt despre care a spus că este „mult exagerat”. El a spus că criticii Kremlinului „ar trebui să se gândească mai bine la ce se întâmplă la ei acasă”.


Preluare: Digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și