Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a spus că această criză a refugiaților și imigranților este consecința politicii externe dusă de Occident în Orientul Mijlociu și Africa de Nord, informează agenția Agepres, citând RIA Novosti.

"Am spus de mai multe ori: această criză era destul de previzibilă. Dacă vă amintiți, Rusia și eu personal am avertizat în legătură cu aceasta cu câțiva ani în urmă. Am avertizat că vor exista probleme de amploare, dacă așa-numiții noștri parteneri occidentali vor duce — așa cum am spus întotdeauna — acea politică externă greșită, în special în regiunile lumii musulmane din Orientul Mijlociu, Africa de Nord, pe care o duc acum", a afirmat liderul rus.

"Aceasta este politica impunerii standardelor proprii, fără a ține cont de particularitățile istorice, religioase, naționale, culturale ale acestor regiuni", — a adăugat șeful statului rus, potrivit căruia "aceasta este în primul rând politica partenerilor noștri americani".

Putin se arată surprins de atitudinea SUA, mai ales că, în opinia liderului rus, americanii sunt cei care au provocat problema.

"SUA nu se confruntă cu un aflux de imigranți atât de mare", în timp ce Europa "urmează orbește instrucțiunile Statelor Unite" și suferă foarte mult, a insistat Putin, într-o întâlnire cu jurnaliștii în marja acestui summit regional, care și-a deschis joi lucrările, preconizate să dureze până sâmbătă.


Preluare: activenews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și