În ordinea locurilor ocupate in ierarhia europeană, celelalte 11 țări care vor fi reprezentante în turneul feminin de volei de la Baku sunt Rusia, Serbia, Italia, Turcia, Germania, Olanda, Polonia, Belgia, Croația, Bulgaria și Azerbaidjan.

„Este un lucru foarte bun pentru naționala feminină a României să participe la Jocurile Europei, a spus Viorel Manole, secretarul general al FR de Volei. Anul 2015 va fi un an plin pentru voleiul feminin românesc. Mai întâi vor fi aceste adevărate Jocuri Olimpice ale Europei de la Baku, iar apoi naționala de senioare a României va participa la Campionatul European de la sfârșitul lunii septembrie ( 29 septembrie — 4 octombrie 2015). Practic, pentru România, întrecerile de la Baku, unde vor concura cele mai bune 12 echipe din Europa, vor fi o foarte importantă testare înainte de Campionatul European unde se întrec cele mai valoroase 16 țări de pe Bătrânul Continent. Obiectivul nostru va fi, atât Jocurile Europei, cât și la Campionatul European, o clasare în primele 5-8 locuri”.

La competiția de volei din cadrul Jocurilor Europene s-au calificat primele 9 țări în clasamentul european, ocupantele primelor două locuri în Liga Europeană — unde Romania s-a aflat pe locul secund în ultimii patru ani — și țara gazdă.

Pe aceleași criterii au fost stabilite și cele 12 naționale masculine de volei calificate in competiția de la Baku: Rusia, Italia, Serbia, Polonia, Bulgaria, Germania, Franța, Finlanda, Belarus, Slovacia, Turcia și Azerbaidjan.

Peste 6.000 de sportivi sunt așteptați să participe la întrecerile organizate la Jocurile Europei de la Baku din 2015. Se va concura la 20 de sporturi, dintre care 16 olimpice și patru neolimpice, iar potrivit ultimelor decizii ale organizatorilor, la 11 sporturi (atletism, box, înot, ciclism, lupte, tir cu arcul, tir sportiv, tenis de masă, taekwondo, triatlon și volei) vor fi oferite oportunități de calificare la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro 2016.


Preluare: AgerPres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și