România trebuie neapărat să renunţe la cota de TVA de 24%. Nu vom putea să urcăm către 4% creştere economică cu acest TVA. Începând cu anul viitor aceasta trebuie să fie una dintre marile noastre priorităţi. Trebuie să fie un suport informatic care în timp real să ofere informaţii din întreaga Românie, în care o informaţie să se găsească în acelaşi timp la toate instituţiile, în care atunci când un notar încheie o tranzacţie un server central să înregistreze tranzacţia. Să nu mai trebuiască ca eu, ministru, să depun declaraţia de avere de la an la an, ci Autoritatea Naţională de Integritate să îmi dea formularul de declaraţie de avere şi eu să-l confirm", a spus Vosganian.

Potrivit acestuia, întreaga administraţie trebuie să iasă din această "obsesie şi captivitate a necesităţii doar de stăpânire a crizei".

Varujan Vosganian participă la conferinţa "Cei mai mari jucători din economie", organizată, joi, la Bucureşti.

În cadrul evenimentului, liderii celor mai mari 80 de pieţe din economie sunt invitaţi să realizeze o analiză a evoluţiei propriilor afaceri într-o perioadă marcată de începutul creşterii economice.

Pe lista celor invitaţi să susţină discursuri se află oficiali ai statului, reprezentanţii celor mai mari bănci şi companii din România, de stat sau private, dar şi oameni de afaceri.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și