De ce vrem noi o țară ca afară? De ce mulți dintre noi speră la un altfel de viitor? De ce nu suntem mulțumiți? E posibil, oare, să nu ne recunoaștem adevărata valoare?
Nu v-ați întrebat niciodată care ar fi putut să fie viața voastră dacă ați fi trăit într-o altă țară? Credeți că această țară nu vă oferă destule posibilități?
Pornind de la aceste întrebări vă propun să analizați puțin această situație.
Poate că România nu este o țară a tuturor posibilităților. Probabil că modelele pe care ni le alegem nu sunt tocmai potrivite sau poate că ne lăsăm prea ușor influențați de cei din jurul nostru, în scopuri negative.
Acestea sunt doar câteva dintre aspectele care, cu certitudine, pe majoritatea dintre noi ne definesc.
De aceea, e vremea schimbării! Schimbarea suntem noi! Noi sunt cei care trebuie să ducem această țară la cel mai înalt nivel.
Fiecare dintre noi ne dorim să fim cineva, vrem să fim înconjurați de faimă, vrem să ne putem mândri cu ce avem, vrem o schimbare, insă atunci când vine vorba de fapte, prea puțini sunt cei care săvârșesc aceste lucruri, ori, le trateaza cu superficialitate.
De ce se întâmplă asta? Ei bine, așa ne-am obișnuit. Trăim cu gândul că noi nu putem fi ca și alții, noi nu avem, nu putem schimba, trăind intr-o manieră predispusă pesimismului. Și, bineînțeles, românul este obișnuit să i se ofere totul ”de-a gata”, se mulțumește cu puțin, crezând că e îndeajuns, se ghidează după: ”E bine și așa ” sau ”Așa au făcut și ceilalți”.
Această concepție, însă, trebuie schimbată! Trebuie să înțelegem că pentru asta trebuie să muncim, să apreciem ceea ce avem, să fim optimiști.
Totodată, în unele situații este necesară resemnarea. Trebuie de multe ori să ne adaptăm situației defavorabilă a țării, însă nu pe toate palierele. În asemenea împrejurimi probabil că ne punem întrebarea: ”De ce doar la noi?” Acesta ar fi raportul dintre realitate și aspirație. Tindem spre valori necontestate.
Adesea auzim vorbindu-se că noi nu avem cu ce să ne mândrim, nu avem oameni care să ne reprezinte. Greșit! Avem, dar nu îi recunoaștem. Îi observăm doar atunci când sunt remarcați de către străini, însă nu suntem noi primii care să îi aprecieze. Preferă să plece în străinate, pentru că aici nu îi observă nimeni. Vorbesc aici despre artiști, scriitori, pictori, sportivi și nu numai.
Există și oameni cărora le e apreciată adevarata valoare doar după ce mor. De ce? De abia atunci ne gândim la ceea ce a însemnat persoana respectivă. Poate acei oameni au trăit cu speranța că probabil, aici, la noi în țară ii va remarca cineva, insă în zadar.
Uitați-vă în jur, alegeți-vă cu grijă modelele și nu tânjiți după bani. Nu banii sunt calea. Aceștia vin și pleacă, nu aduc liniștea lăuntrică și nici buna înțelegere a lucrurilor. Căutați să vă îmbogățiți cultura și nu să vă sporiți averea. Citiți! Orice care citită iși va lăsa amprenta asupra voastră, vă va ajuta să vă formați.
Propuneți-vă să priviți partea pozitivă a lucrurilor, nu vă lăsați influențați. Învățați să vă apreciați în primul rând pe voi, dar și pe ceilalți. Nu lăsați timpul să treacă pe lângă voi fără a face nimic, fiind că acesta e scurt, profitați de el.
Noi putem fi schimbarea! Împreună, putem schimba o Românie!