Potrivit informării, în intervalul sâmbătă ora 13.00 - marți ora 9.00, vântul va avea intensificări în toată țara, cu viteze în general de 45...55 km/h și pe arii restrânse de peste 60 km/h.

Sâmbătă (9 aprilie) în regiunile intracarpatice, iar duminică (10 aprilie) în cele sud-estice local vor fi manifestări de instabilitate atmosferică: averse ce pot avea caracter torențial, intensificări ale vântului, descărcări electrice, vijelii și izolat grindină. Începând de duminică, vremea va deveni deosebit de rece în toată țara. În noaptea de luni spre marți (11/12 aprilie), îndeosebi în jumătatea nordică a teritoriului temperaturile minime vor fi preponderent negative și se va produce brumă.

Cod galben de vânt puternic în Banat, Crișana și local în Transilvania și Maramureș

În intervalul 9 aprilie, ora 13 - 9 aprilie, ora 21, în Banat, Crișana și local în Transilvania și Maramureș vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului cu rafale de 55...65 km/h și pe arii restrânse de peste 70 km/h, vijelii, averse, descărcări electrice și izolat grindină.

Ninsori și viscol la munte
A doua alertă, în vigoare de duminică ora 3.00 până luni ora 9.00, informează că va ninge și va fi furtună la munte. La munte va ninge, local însemnat cantitativ și se va depune strat de zăpadă.

Vântul va avea intensificări cu viteze mai mari pe creste, unde rafalele vor depăși 90 km/h, viscolind ninsoarea. În Transilvania, duminică dimineață vor fi precipitații mixte.


Preluare: observatornews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și