Potrivit acestuia, evaluarea pagubelor este în curs, iar în urma acesteia se va decide dacă sistemul va fi retras complet sau va fi reparat de ucraineni la faţa locului.

Ministerul rus al Apărării a susţinut că în raidul de luni noaptea a lovit cu o rachetă hipersonică Kinjal un sistem antiaerian Patriot în zona Kievului. De partea lor, autorităţile ucrainene au susţinut că au interceptat toate rachetele ruseşti lansate în acest raid, inclusiv şase rachete Kinjal.

Ucraina dispune în prezent de două sisteme Patriot, unul donat de SUA şi celălalt de Germania. Nu este clar care din acestea a fost avariat.

„Țintele au fost atinse”

Altfel, Moscova a lansat mai multe lovituri de pe uscat, pe mare și din aer asupra capitalei din Ucraina la primele ore ale dimineții de luni, soldând cu trei persoane rănite.

Ministerul rus al Apărării a declarat că a efectuat atacuri de „înaltă precizie” asupra unităților, muniției și depozitelor ucrainene.

„Țintele au fost atinse”, spune Ministerul rus.

Un număr maxim de rachete în cea mai scurtă perioadă de timp - așa a descris barajul, comandantul administrației militare a kievului. Apărarea antiaeriană a doborât cele mai multe rachete și drone cu explozibil, dar resturile au căzut, în centrul capitalei. Și mai multe persoane au fost rănite.

Bubuiturile exploziilor rachetelor antiaeriene au trezit locuitorii Kievului, în timp ce resturi de rachete au căzut asupra grădinii zoologice a oraşului, a declarat primarul Vitali Kliciko.

Alertele de raid aerian au răsunat în timpul nopţii în toată ţara şi Kliciko le-a reamintit locuitorilor să nu se aventureze afară, potrivit Sky News.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și