Administratorii grupurilor au acces la trimiterea de mesaje către mii de oameni, lucru care poate fi util în companiile mari sau în școli. WhatsApp a anunțat și că va crește numărul maxim de oameni ce pot face parte dintr-un grup obișnuit, de la 256, la 1.024.

Ce face funcția Communities
Această funcție le permite utilizatorilor să reunească mai multe grupuri separate sub o singură umbrelă, spune compania. Cei ce folosesc funcția vor putea să primi mesaje trimise către întreaga comunitate și pot gestiona mai simplu grupuri mai mici care fac parte dintr-o anumită comunitate. Totodată comunitatea va beneficia de instrumente noi pentru administratori dar și de mesaje tip anunț care pot fi trimise tuturor și instrumente de control asupra grupurilor care pot fi incluse.

„Comunitățile, precum locuitorii unui cartier, părinții elevilor unei clase și angajații unei firme pot acum conecta mai multe grupuri sub o singură umbrelă, pentru a organiza conversații de grup pe WhatsApp. Pentru a începe, utilizatorii trebuie să acceseze tab-ul Comunități noi din partea de sus a chat-urilor pe Android și din partea de jos pe iOS. De acolo se poate crea o nouă comunitate sau se pot adăuga grupuri existente”, spune compania.

Ce îmbunătățiri aduce WhatsApp
WhatsApp vine și cu îmbunătățiri asupra modului în care funcționează grupurile – indiferent dacă fac sau nu parte dintr-o comunitate. Astfel, acum există Secțiunea Polls care este o „modalitate distractivă și eficientă” de a lua decizii într-un grup, fără a trimite un spam tuturor celor din chat. Totodată a fost creată și secțiunea apeluri video la care pot participa până la 32 de persoane, pentru situațiile în care utilizatorii trebuie să se reunească într-un grup, fie că este vorba despre o discuție cu familia sau o întâlnire pentru serviciu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și