Totuși, Tim Berners-Lee, programatorul britanic considerat „părintele Internetului”, le-a cerut utilizatorilor să lupte pentru a avea un „control complet asupra datelor personale”.

„Toată lumea a început să facă pași înapoi, după ce au fost oripilați de alegerea lui Trump și Brexit, realizând că această rețea, despre care credeau că e la modă, nu îi servește umanității neapărat în scopuri prea bune. S-ar zice că nu ne revenim dintr-o violare a intimității până să intrăm în alta”, a spus acesta, potrivit Reuters.

Așadar, World Wide Web (www) este creația programatorului britanic Tim Berners-Lee şi a colegilor săi de la CERN. Www a avut inițial scopul de permite miilor de cercetători din întreaga lume, care colaborau cu organizația din Elveția, să poată comunica unii altora, la distanță, rezultatele studiilor pe care le realizau.

Pe 12 martie 1989, Tim Berners-Lee, care la acea vreme avea un contract temporar cu CERN, a prezentat un document intitulat „Gestiunea informaţiei: o propunere”. Deși inițial proiectul a fost catalogat drept „vag”, superiorul lui Berners-Lee de la Geneva i-a permis să continue demersurile.

Prima pagină web, care poate fi găsită online la URL-ul original, a putut fi accesată începând cu 6 august 1991. La acea vreme, era disponibilă doar utilizatorilor din cadrul CERN şi era o pagină scurtă care explica ce înseamnă de fapt World Wide Web. Pe 23 august 1991, noi utilizatori au fost invitați să se alăture pe pagina de web, marcând oficial aniversarea Zilei Internetului.


Preluare: B1 TV

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și