Volodimir Zelenski a aterizat joi seara în România, pe Aeroportul Internațional ”Ștefan cel Mare” din Suceava și a tranzitat apoi județul spre Ucraina, într-o coloană oficială, scrie Monitorul de Suceava.

Zelenski a participat în cursul zilei de joi la a IX-a ediţie a Summitului Inițiativei celor Trei Mări (I3M) care a avut loc la Vilnius, în Lituania, acolo unde a avut o discuție și cu președintele României, Klaus Iohannis.

După participarea la summitul de la Vilnius, Volodimir Zelenski a plecat din Lituania cu un avion al administrației ucrainene, un Airbus A319 – 115, care a aterizat pe Aeroportul ”Ștefan cel Mare” Suceava la ora 20:33, potrivit publicației sucevene.

Zelenski a traversat județul Suceava cu o coloană oficială păzită de trupele speciale

Ulterior, aeronava a plecat de la Suceava către Cracovia, în Polonia.

De la aeroport, președintele Ucrainei a fost preluat de o coloană oficială care a tranzitat județul Suceava spre punctul de trecere al frontierei de la Siret, de unde Volodimir Zelenski s-a îndreptat spre Kiev.

Coloana oficială a fost formată din echipaje de poliție, mașini cu forțe de ordine și din cadrul serviciilor speciale, ambulanțe și mașini ale oficialilor ucraineni, mai arată sursa citată.


Preluare: stirileprotv.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și