„Ungaria... vreau să mă opresc aici și să fiu sincer odată pentru totdeauna. Trebuie să decideți singuri cu cine sunteți. Sunteți un stat suveran. Am văzut acest memorial (la Budapesta, n.red.), despre crime în masă. Am fost acolo cu familia mea. Ascultă, Viktor, știi ce se întâmplă în Mariupol? Te rog, dacă poți, mergi pe malul Dunării. Uită-te la pantofii ăia și vei vedea cum se pot întâmpla din nou uciderile în masă în lumea de astăzi. Asta face Rusia astăzi. Adulți și copii. Bunicii. Mii. Aceste mii de oameni nu mai sunt. Nu este timp să eziți. Este momentul să te hotărăști deja. Noi credem în tine. Avem nevoie de sprijinul tău. Credem în poporul tău. Credem în Uniunea Europeană”, i-a transmis președintele ucrainean liderului de la Budapesta.

În mesajul adresat liderilor europeni, Volodimir Zelenski a mulțumit Europei pentru sprijin, dar pe de altă parte, le-a reproșat liderilor că au acționat prea târziu și au ratat șansa de a-l opri pe Vladimir Putin să pornească acest război.

Ucraina ar trebui să fie în Uniunea Europeană în viitorul apropiat, le-a spus președintele ucrainean liderilor europeni la summitul UE de la Bruxelles. Li s-a adresat în urmă cu câteva ore prin videoconferință, după ce ieri a transmis un mesaj și la summitul NATO pentru a cere mai mult sprijin militar.


Preluare: Digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și