Primarul oraşului Negreşti-Oaş, Aurelia Fedorca, a declarat vineri, la deschiderea oficială, că sănătatea este primordială în capitala Ţării Oaşului, subliniind importanţa investiţiilor în structura medicală.

"Primăria şi Consiliul Local Negreşti-Oaş susţin şi investesc în sistemul de sănătate negreştean, conştienţi fiind că sănătatea semenilor noştri este primordială. Pe lângă vorbe, noi am demonstrat că putem face şi fapte. Pentru noi este foarte important să facem investiţii în structura medicală de specialitate şi acest lucru este o provocare pentru noi", a spus Aurelia Fedorca.

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, a afirmat că doreşte un parteneriat cu medicii sătmăreni, subliniind că rolul investiţiilor în infrastructură este de a asigura confortul pacienţilor şi condiţii bune de lucru medicilor.

Principalul organizator, conf.univ.dr. Vasile Negrean, a spus că tematica "Actualităţi în oncologia digestivă" a fost aleasă având în vedere numărul tot mai mare de persoane care se confruntă cu astfel de probleme.

"Motivele pentru care am ales această temă sunt multiple. În primul rând frecvenţa mare a acestei patologii, numărul tot mai mare de sătmăreni care apelează la noi din cauza acestei boli, dar şi apariţia unor afecţiuni precum diabetul zaharat şi obezitatea care reprezintă factor de risc pentru patologia oncologică", a declarat conf.univ.dr Vasile Negrean.

Prima lucrare prezentată a aparţinut prof.dr. Mircea Cazacu şi s-a referit la noutăţile terapeutice în cancerul colorectal. În program au mai fost incluse subiecte precum actualităţi terapeutice moderne în neoplaziile digestive, diagnosticul şi supravegherea cancerului de colon, aportul imagistic în diagnosticul tumorilor hepatice, factori de risc şi diagnostic precoce în cancerul pancreatic şi în cel esofagian, diabetul zaharat şi neoplaziile digestive, diagnosticul şi supravegherea polipilor colonici şi coloraţiile imunohistochimice în cancerele colorectale cu suspiciune de instabilitate a microsateliţilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și