Data de 26 iunie a fost declarată de către guvern zi de doliu naţional, în memoria victimelor tragediei de duminică din Muntenegru. Prin acest gest ne aratăm solidaritatea faţă de familiile celor care nu au supravieţuit cumplitului eveniment rutier, ale cărui urmări au făcut înconjurul lumii.Străinii s-au mobilizat pentru a salva vieţile celor ramaşi incă in viaţa în urma cumplitei prăbuşiri de la peste 40 de metrii.
Un autocar s-a prăbuşit duminică într-o prăpastie in Muntenegru, accidentul soldandu-se cu moartea a 18 romani şi rănirea altor 29. Toţi aceştia erau turişti, aflaţi într-o vacanţă de 5 zile organizată de către o firmă de turism.
Victimele teribilului accident au fost aduse în ţară cu aeronave militare, 2 transporturi cu persoanele rănite şi unul cu trupurile neînsufleţite ale romanilor au ajuns pe Aeroportul Militar Otopeni în decursul acestei seri. După ce ultimul avion a aterizat pe Baza 90 a aeroportului, a fost oficializată o slujba de pomenire a celor care şi-au pierdut viaţa departe de casă. Urmează identificarea victimelor de către rudele acestora la Institutul Naţional de Medicină Legală.
Autorităţile au organizat o adevărată desfăşurare de forţe, cerandu-le ulterior romanilor să fie solidari semenilor, care au nevoie mare de sange.
Prefectura Bucureşti a modficat programul de derulare a festivităţilor dedicate Zilei Drapelului Naţional, după ce guvernul a declarat zi de doliu naţional pe teritoriul Romaniei.
După primirea şi acordarea onorului militar drapelului Romaniei, acesta va fi înalţat pe catarg în acordurile Imnului naţional Desteapta-te, romane.
În continuare, va fi citit textul Hotărarii Guvernului nr. 410/2013 pentru declararea zilei de 26 iunie 2013 zi de doliu naţional pe teritoriul Romaniei şi va avea loc arborarea drapelului în berna (coborat pe jumătate) pe semnalul de trompet Stingerea. După aceasta, urmeaza păstrarea unui moment de reculegere.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și