Dar, în acest moment, gruparea care îl susţine pe Liviu Dragnea pare să fie în avantaj. Decizia va aparţine liderilor organizaţiilor judeţene ale partidului, care au cele mai multe voturi în Comitetul Executiv.

Principalul partid de guvernare este împărţit în două tabere, iar indecişii sunt cei care vor avea un cuvânt greu de spus în şedinţa Comitetului Executiv.

În acest moment, gruparea care îl susţine pe Liviu Dragnea pare să fie în avantaj. De cealaltă parte, tabăra care îi cere acestuia să renunţe la funcţii şi să "elibereze" partidul de sub dictatură invocă sprijinul a 50 de parlamentari. Însă nu toţi senatorii şi deputaţii fac parte din Comitetul Executiv, structura care urmează să ia o decizie.

Comitetul Executiv Naţional (CExN) al Partidului Social Democrat se reuneşte vineri în şedinţă la Palatul Parlamentului, tema centrală de discuţie fiind demersul public asumat de mai mulţi lideri ai formaţiunii printr-o scrisoare deschisă în cuprinsul căreia se cere demisia lui Liviu Dragnea din funcţiile de preşedinte al PSD şi de şef al Camerei Deputaţilor şi asigurarea interimatului la şefia partidului de către premierul Viorica Dăncilă, preşedinte executiv al social-democraţilor.

Scrisoarea deschisă prin care se cere "demisia imediată" a lui Liviu Dragnea din funcţiile de preşedinte al PSD şi al Camerei Deputaţilor a fost asumată, iniţial, de un comitet de iniţiativă format din vicepreşedintele PSD Paul Stănescu, viceprim-ministru şi ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, de Gabriela Firea, vicepreşedinte PSD şi primar general al Capitalei, şi de Adrian Ţuţuianu, vicepreşedinte PSD şi vicepreşedinte al Senatului.


Preluare: Digi 24

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și