Ziua Muncii, o zi pe care astăzi o sărbătorim ieșind la iarbă verde sau în care încercăm să scăpam de aglomerația orașului, însă aproape ca nu se mai știe semnificația primordială a acesteia.
Peste 80 de țări au declarat 1 Mai, Ziua Muncii, ca zi nelucrătoare. Aceasta mai e cunoscută și sub denumirea de May Day. La originea semnificției acestei zile internaționale se află reducerea normei orare zilnice. La 1 mai 1872, aproximativ 100.000 de muncitori din New York au propus reducerea timpului de lucru la 8 ore.
În anul 1889, Congresul Internaționalei Socialiste a declarat 1 Mai ”Ziua Muncii”, în memoria victimelor grevei generale de la Chicago, ziua fiind comemorată prin manifestații muncitorești.
În Romania, Ziua Muncii a fost sărbătorită pentru prima oară de catre mișcarea socialistă în 1890. În perioada regimului comunist, de 1 Mai se organizau manifestații pe marile bulevarde , muncitorii fiind nevoiți să poarte pancarte uriașe și să scandeze lozinci, fiind îmbrăcați în ținute festive.
Totodată, această zi este sărbătorită și de Google printr-un Doodle. În acest Doodle apar patru personaje care muncesc: un zugrav, o femeie la un calculator, un grădinar, și o femeie mecanic dar și o parabolică și un elicopter.