Vineri 29 noiembrie începând cu orele 18.00 va avea loc o adunare solemnă la Sala George Enescu din municipiu, ce se va încheia cu un concert festiv al îndragitului rapsod Grigore Leșe, iar duminică 1 decembrie la ora 12.30 vor avea loc simultan, solemnitățile de depunere de coroane la trei monumente din municipiul nostru, respectiv la bustul academicianului Dr. Ioan Mihali de Apșa, la monumentul Eroilor căzuți pentru reântregirea neamului și la Cimitirul Martirilor Neamului. Fiecare solemnitate va fi precedata de un Tedeum oficiat de reprezentanții cultelor din Sighetu Marmației.

Sighetenii sunt invitaţi să se alăture activităților organizate de Ziua Națională a României.

PROGRAMUL SOLEMNITĂŢILOR


29 Noiembrie

Ora 18,00 - Sala de concerte "George Enescu"
Adunare Solemnă

-Intonarea Imnului de Stat al României;

-Mesajul Primarului municipiului Sighetul Marmaţiei cu ocazia Zilei Naţionale a României;

-Alocuţiunea Domnului prof. Gheorghe Todinca, Directorul Muzeului Maramureşului: "Maramureşul şi Marea Unire în mărturii documentare";

-CONCERT FESTIV susţinut de Grigore Leșe

1 Decembrie

Ora 12,15 - deplasare la Monumentele şi Cimitirele unde se vor desfăşura simultan, începând cu ora 12,30 Solemnităţile de depunere de coroane de flori - fiecare Solemnitate va fi precedată de un TE DEUM, oficiat de reprezentanţii cultelor din municipiu.

Ora 13,00 - Scuarul „Curtea Veche" - „HAI SĂ-NTINDEM HORA MARE" spectacol susţinut de Ansamblurile folclorice "Titiana" al Şcolii de Artă „Gheorghe Chivu" şi „Mugurelul" al Clubului elevilor din Sighetul Marmaţiei.


Preluare: primaria-sighet.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și