Într-un interviu pentru ziarul Libertatea, profilerul Poliției Române a declarat că Jiga, tânărul de 17 ani condamnat între timp pentru crima îngrozitoare, a dat dovadă de o capacitate de autocontrol ieșită din tipare.

Deși era minor, tânărul a reușit timp de un an să se ferească de anchetatori, chiar dacă a fost audiat de mai multe ori. Mai mult, ancheta în jurul său începuse să scadă în intensitate, iar Jiga a crezut că a scăpat. El a recunoscut crima abia după ce a fost pus în fața probelor ADN care l-au plasat la locul și momentul crimei.

Oribila crimă s-a produs pe 30 aprilie 2018, atunci când fetița de cinci ani a ieșit la joacă în fața blocului și s-a dus într-o clădire abandonată din apropiere, acolo unde l-a surprins pe Jiga în timp ce își făcea nevoile.

„În încăperea în care a fost ucisă Estera, cel mai important detaliu “a fost distribuția hârtiei igienice pline de fecale, care arăta ca un «U». Ceva nu era în regulă. Nu așa trebuia să arate un loc în care își făceau foarte mulți necesitățile. A fost primul aspect care mi-a atras atenția”, a declarat comisar-șef dr. Dorin Dumitran pentru Libertatea.

Fetiță de cinci ani batjocorită și omorâtă în Baia Mare

Hârtia igienică de la locul crimei le-a oferit anchetatorilor detaliile de care au avut nevoie pentru a-l prinde pe criminal. Surprins în timp ce își făcea nevoile, Alex Jiga a văzut că fetița era singură și a prins-o de mână, a trântit-o la pământ și a batjocorit-o.

Pentru că fetița țipa și plângea, criminalul a pus mâna pe o cărămidă din apropiere și a lovit-o de trei ori în cap, loviturile fiind fatale pentru copilă.

Apoi, criminalul a mers într-o zonă din apropiere și a dat foc hainelor cu care era îmbrăcat și care erau pline de sânge.

Anchetatorii au descoperit profilul ADN al criminalului atât pe cărămidă, cât și pe hainele fetiței, iar după un an, pus în fața probelor, a recunoscut crima.

El a fost condamnat la 15 ani într-un centru de reabilitare pentru că era minor în momentul comiterii crimei, însă poate ieși după șapte ani dacă va dovedi “interes constant pentru însușirea cunoștințelor școlare și profesionale” și va face “progrese evidente în vederea reintegrării sociale”.


Preluare: vasiledale.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și