Ancheta poliţiştilor a fost declanşată după ce persoane necunoscute au scris literele Z și V cu vopsea pe mormintele soldaţilor ruşi căzuţi în cele două războaie mondiale. Cele două litere Z, respectiv V, se regăsesc şi pe tancurile cu care armata rusă a intrat în Ucraina.

"Poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 6 Poliţie Rurală Paşcani s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că pe pietrele funerare dintr-un ansamblu funerar, situat în comuna Moţca, au fost efectuate inscripţii cu vopsea. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de profanare de cadavre sau morminte, iar cercetările sunt continuate pentru identificarea autorului, stabilirea întregii situaţii de fapt şi luarea măsurilor legale ce se impun", a afirmat Ioana Bîlea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei judeţului Iaşi, scrie news.ro.

Komsomolskaya Pravda, un tabloid pro-Kremlin din Rusia, a publicat luni seara un articol în care informa că 9.861 de soldați ruși au murit în Ucraina și 16.153 au fost răniți, potrivit cifrelor Ministerului rus al Apărării. La scurt timp după publicarea articolului, acesta a fost actualizat, iar cifrele au dispărut de pe site.

Captura foto a materialului inițial a fost publicată pe Twitter de Christo Grozev, un jurnalist bulgar de investigații, anchetator pe Rusia al grupului olandez Bellingcat, specializat în verificarea faptelor și informații de securitate open-source.


Preluare: observatornews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și