Șeful MAI, Lucian Bode, a anunțat vineri că șapte persoane au murit vineri în incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. El a afirmat că Departamentul pentru Situații de Urgență a comunicat eronat cifra inițială de nouă decese.

"Șapte oameni au murit în urma incendiului de la spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. Transmit condoleanțe familiilor îndoliate. (...) În spital erau 10 pacienţi la ATI. În acest moment investigatorii verifică dacă spitalul avea sau nu avea obligaţia să deţină aviz de securitate la incendiu. (...) Ancheta a fost preluată de Parchetul Tribunalului Constanţa.

Prioritatea 0 a noastră a fost să ne asigurăm că toți pacienții evacuați sunt în siguranță. În acest moment au fost transferați la trei spitale. (...) Nu este normal ca în 2021 să moară oameni în spital în urma unui incendiu​".

Bâlbâielile autorităților privind bilanțul deceselor în Constanța

Viorel Teliceanu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, susține că în urma incendiului de la spitalul constănțean au murit șapte persoane și nu nouă, așa cum au anunțat autoritățile anterior. "Probabil este o eroare de comunicare. Cu certitudine sunt șapte decedați", consideră procurorul.

Unele victime au murit din cauza fumului inhalat, altele din cauza flăcărilor, a explicat procurorul. Viorel Teliceanu a mai spus că probabil este vorba despre o eroare de comunicare.

Incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. Șapte morți

Un incendiu puternic a izbucnit în această dimineaţă la secţia ATI a Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa. Sunt cel puţin şapte victime până acum, dar bilanţul poate creşte. A fost activat Planul Roşu de intervenţie, iar zeci de pacienţi au fost evacuaţi din unitatea medicală şi transferaţi la alte spitale.

Echipaje ISU din mai multe judeţe au fost trimise în ajutor, iar la Ministerul Afacerilor Interne este celulă de criză. Şeful DSU, Read Arafat a plecat şi el spre Constanţa. Între timp, la Parchetul Tribunalului Constanţa a fost deschis şi un dosar penal pentru ucidere din culpă. În această dimineaţă, în spital se aflau 113 pacienţi, dintre care 10 internaţi la Terapie Intensivă.


Preluare: observatornews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și