Prim-ministrul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, a reacţionat joi după anunţul privind condamnarea la închisoare pe viaţă a bărbatului vinovat de atacurile sângeroase din 2019 din Christchurch, afirmând că acesta ”merită o viaţă de tăcere completă şi absolută”, transmite dpa.

Extremistul australian Brenton Tarrant, în vârstă de 29 de ani, a fost condamnat joi la închisoare pe viaţă, fără posibilitate de eliberare condiţionată, pentru atacurile teroriste în care a ucis 51 de credincioşi musulmani în două moschei din Christchurch.

Trauma celor petrecute nu va fi uşor de vindecat, a apreciat Jacinda Ardern într-un scurt comunicat.

”Însă astăzi, sper, este ultima dată când avem un motiv să auzim sau să rostim numele teroristului din spatele lui”, a adăugat ea.

Jacinda Ardern a salutat forţa morală a comunităţii musulmane care, în ultimele trei zile, a depus mărturie în sala Înaltei Curţi din Christchurch despre impactul tragediei, înaintea pronunţării sentinţei.

”Aţi retrăit evenimentele îngrozitoare de la 15 martie pentru a face cronica a ceea ce s-a întâmplat în acea zi şi a durerii pe care a lăsat-o în urmă. Nimic nu va înlătura acea durere, dar sper că aţi simţit braţele Noii Zeelande în jurul vostru în tot acest proces şi sper că veţi continua să le simţiţi în toate zilele ce vor urma”, a mai transmis premierul neozeelandez.


Preluare: AGERPRES

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și