Autor al unor cărți precum"Gena Egoistă" și "Dumnezeu: o amăgire", Dawkins a declarat în fața audienței prezente la Festivalul de Știință Cheltenham că a încetat să creadă în religie la vârsta de aproximativ opt ani, după ce, la aproape 2 ani, își dăduse seama cine este Moș Crăciun.

Potrivit lui Dawkins, copii ar trebui să fie familiarizați cu rigoarea științifică încă de la o vârstă fragedă.

"Cred că e mai degrabă dăunător să i se inculce unui copil o viziune asupra lumii care include supranaturalul — din care avem destul oricum", declarat el. Asta include "chiar și basmele, pe care le iubim cu toții, cu vrăjitori sau prințese care se transformă în broaște sau în altceva. Există un motiv foarte interesant pentru care un prinț nu s-ar putea transforma într-o broască. Este statistic prea improbabil", a explicat biologul evoluționist.

Dawkins a povestit că mama sa a scris despre o întâlnire avută de el în copilărie cu Moș Crăciun. "Era un bărbat numit Sam, care venea să facă pe Moș Crăciun (...). Toți copiii erau foarte atrași de el. Apoi a plecat, iar eu am spus, spre consternarea adulților, — "A plecat Sam" ", a mai povestit el audienței.


Preluare: AgerPres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și