Progrese importante pentru armata ucraineană

Imaginile geolocalizate postate pe 21 septembrie indică faptul că vehiculele blindate ucrainene au avansat la sud de șanțurile antitanc rusești și obstacole din dinți de dragon care fac parte dintr-o apărare în trei straturi și s-au angajat în lupte limitate imediat la vest de Verbove (18 km sud-est de Orikhiv).

Cu toate acestea, nu este clar dacă forțele ucrainene își păstrează aceste poziții. Acesta este primul caz observat de forțe ucrainene care operează vehicule blindate dincolo de apărarea rusă în trei straturi.

Prezența vehiculelor blindate ucrainene dincolo de linia finală a actualului strat defensiv rus indică faptul că ucrainenii și-au asigurat încălcarea primelor două linii ale acestui strat suficient pentru a opera vehicule prin breșă. Forțele ucrainene au suprimat probabil artileria rusă și alte sisteme antitanc din zonă suficient pentru a-și aduce vehiculele înainte.

Capacitatea ucraineană de a aduce vehicule blindate către și prin cele mai formidabile apărări rusești menite să le oprească și să opereze aceste vehicule în apropierea pozițiilor defensive rusești pregătite sunt semne importante ale progresului în contraofensiva ucraineană.

Imagini suplimentare geolocalizate publicate pe 20 și 21 septembrie indică faptul că forțele ucrainene au avansat și la vest și sud-vest de Verbove.

Wall Street Journal (WSJ) a raportat pe 21 septembrie că forțele ucrainene au spart principala linie defensivă rusă din vestul Oblast Zaporijia cu vehicule blindate, citând un ofițer ucrainean nenumit care servește în zonă.

WSJ a mai raportat că forțele ucrainene au înaintat până la marginea Novoprokopivka (16 km sud de Orikhiv), deși ISW nu a observat confirmarea vizuală a acestui raport de la această publicație.

Forțele ruse care apără în prezent în vestul regiunii Zaporijia nu au putut împiedica forțele ucrainene să facă progrese graduale, dar constante, de la jumătatea lunii august.

ISW a observat în mod constant forțele ucrainene care au făcut progrese lente, dar regulate în vestul Oblast Zaporijia, în ciuda redistribuirii laterale de către armata rusă a elementelor unor unități relativ de elită pentru a consolida operațiunile defensive rusești în vestul Oblast Zaporijia.


Preluare: b1tv.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și