Pentru prepararea budince pentru 4 persoane sunt necesare urmatoarele:
- 450 g faina
- 1 pachet praf de copt
- 250 g branza degresata de vaca
- 4 oua
- 125 ml lapte
- 9 linguri de ulei
- 100 g zahar(10 ml de zaharina lichida)
- 2 pachete zahar vanilinat
- 1 lingura de stafide
- 1 lamaie
- 250 g smantana cat mai groasa
- 8 mere mijlocii
- grasime pentru uns tava(folie de copt)

se amesteca faina cu praful de copt, se adauga branza de vaca, un ou, zahar, un pliculet de zahar vanilinat si se amesteca pana se omogenizeaza si se obtine un aluat neted.
Mere se tau in doua si se curata de samburi apoi se taie usor pe lungime, rotunjimea marului. O data incheiat procedeul, fructele se stopesc cu zeama de lamaie.
Smantana se amesteca bine cu cele trei oua ramase si cu zaharul vanilinat.
Aluatul de intinde intr-o forma dreptunghiulata sau circulara(in functie de preferinte), se trece prin faina, apoi se pune in tava.Se intind merele pe aluat, uniform, si se stropesc cu smantana apoi se presara stafidele.
Compozitia astfel obtinuta se pune in cuptorul incalzit in prealabil si se lasa la copt aproximativ o ora, dupa care se scoate si se lasa la racit.
In functie de gusturi budinca poate fi ornata si cu menta.

Timp de preparare: aproximativ 1 ora si 30 de minute

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și