"O mare parte din ceea ce a realizat Taylor Swift în 2023 este incomensurabil (...) Ea s-a angajat pentru a da valoare visurilor, sentimentelor şi experienţelor oamenilor, în special ale femeilor, care se simţeau neglijate şi cu regularitate subestimate", a declarat redactorul-şef al revistei Time, Sam Jacobs.

În vârstă de 33 de ani, cântăreaţa Taylor Swift, care s-a remarcat iniţial în muzica country, a adăugat astfel o nouă recompensă pe lunga ei listă de succese şi de recorduri, în contextul în care albumele sale şi reeditările acestora ocupă frecvent primele locuri în clasamentele muzicale americane, aşa cum se întâmplă în prezent cu materialul discografic "1989 (Taylor Swift)", aflat în fruntea topului Billboard 200.

În ultimul an, vedeta americană s-a remarcat şi prin criticile aduse uriaşei companii Ticketmaster din cauza neconcordanţelor ce au vizat vânzarea de bilete pentru turneul ei mondial "The Eras Tour", ceea ce a făcut ca această platformă online, adeseori criticată din cauza poziţiei sale de monopol, a trebuit să ofere explicaţii în faţa Congresului Statelor Unite.

"Transcende graniţele"

Pe fondul succesului fenomenal al turneului, un film al concertelor sale a fost proiectat şi în cinematografe, iar Taylor Swift a ajuns astfel şi în fruntea box-office-ului nord-american în weekendul de debut al peliculei.

Potrivit revistei Time, artista pop, cunoscută pentru cântece precum "Shake It Off" şi "Cruel Summer" şi care îi succede preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski la titulatura de ”personalitatea anului”, este totodată "prima vedetă din universul artelor care a fost numită ”personalitatea anului” datorită succesului obţinut în calitate de artist".

Redactorul-şef al revistei Time a subliniat că această distincţie revine adeseori unor şefi de state sau unor titani ai industriei, însă "Taylor Swift a găsit o cale pentru a transcende graniţele şi pentru a fi o sursă de lumină".

"Pentru că a construit o lume care îi aparţine, dar care face loc unui număr atât de mare oameni, pentru că a făcut din povestea ei o legendă mondială, pentru că a adus bucurie unei societăţi care avea disperată nevoie de ea, Taylor Swift este personalitatea anului 2023 aleasă de revista Time", a adăugat Sam Jacobs.

Revista Time a publicat luni şi lista finaliştilor din acest an: alături de Taylor Swift, figurează liderii rus şi chinez, Vladimir Putin, respectiv Xi Jinping, regele britanic Charles al III-lea, preşedintele Rezervelor Federale ale Statelor Unite, Jerome Powell, precum şi CEO-ul OpenAi, Sam Altman, greviştii de la Hollywood, procurorii care l-au pus sub acuzare pe Donald Trump şi personajul Barbie, aflat în centrul filmului cu cele mai mari încasări din acest an.


Preluare: AGERPRES

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și