Cum la noi se merge pe principiul invers normalităţii, în loc de „fapte, nu vorbe″ se lucrează pe principiul „vorbe, nu fapte″, consider că niṣte idei exprimate de plăpânzii fotbaliṣti ai ţării ṣi de ăia care-i conduc ṣi-i antrenează, pot să ni-i arate cine sunt, de ce sunt în stare ṣi de ce-i mai bine să ne uităm la un film în locul meciului. Nu mai vorbesc de statul în tribune. Mai bine acasă, mai bine o plimbare romantică pe înserate, că ziua-i mare în perioada asta!

Înaintea meciului, toţi vitejii se întreceau în declaraţii optimiste. Prezint aici câteva.

- MIHAI STOICHIȚĂ, directorul tehnic al FRF: „Nu pot să vă spun acum cum va fi, dar eu am văzut cum a pregătit Edi Iordănescu acest meci şi ştiu ce vrea să joace. Nu pot să divulg, dar faptul că poţi avea eficacitate fără să risipeşti prea multă energie prin tot felul de acţiuni care par spectaculoase, dar care nu sunt eficiente, cred că primează într-un asemenea meci. [...] Edi are capacitatea să pună la punct toate aceste detalii. Pe jucători îi văd într-o dispoziţie de joc bună, îi simt motivaţi, din ce am văzut eu la antrenamente. Eu vreau să câştigăm, cred că o să câştigăm această grupă″. (sursa: https://www.digisport.ro/fotbal/echipa-nationala/frf-increzatoare-inaintea-meciului-cu-muntenegru-cred-ca-o-sa-castigam-aceasta-grupa-1723489)

- EDWARD IORDĂNESCU, priceputul antrenor: "Sunt foarte pretenţios. Eu am foarte multă încredere în grupul pe care îl antrenez, dar pretenţiile mele ca atitudine, mentalitate şi spirit sunt foarte mari. Nu mai merge doar cu fotbal boem, avem nevoie de atitudine şi spirit. Trebuie să fim echilibraţi şi numai când vom face toate aceste lucruri ne putem gândi la rezultate pozitive. Avem şi minusurile noastre pe care încercăm să le corectăm. Încercăm mâine să fim cât mai exacţi, pragmatici şi eficienţi. Mă interesează foarte mult rezultatul pentru că asta ne dă încredere şi curaj. Echipa naţională trebuie să arate începând de mâine că are viitor. Din păcate despre naţionala noastră se vorbeşte mult la trecut şi vrem să schimbăm această percepţie . Nu va fi uşor. Mă interesează să avem gândirea şi mentalitatea corectă şi să aducem înapoi spiritul care a lipsit în ultimii ani. Suntem conştienţi că în final rezultatul este doar o consecinţă a acestor lucruri ″.(sursa: https://www.gsp.ro/fotbal/nationala/mihai-stoica-vlad-chiriches-muntenegru-romania-665555.html

- VLAD CHIRICHEŞ, despre care se spune (n-am văzut meciul, am citit doar rubricile de sport de după marea ispravă) c-a fost vinovat la ambele goluri încasate de atleticii noṣtri fotbaliṣti, e văzut într-un fel de specialiṣtii noṣtri în fotbal ṣi cu totul altfel de italieni.
Felul 1: Mihai Stoica îl laudă pe Vlad Chiricheș
„E un lider mai tăcut, un băiat admirabil. Nu e vocal. Mie nu îmi vine să cred câteodată, când văd ce se spune despre el. E un jucător excepțional! Doar cine nu se uită la meciurile lui Sassuolo nu vede cât de bine joacă. A vorbit un jurnalist din Modena că e o deziluzie, ce să spun...

Felul 2: Chiricheș, analizat de jurnaliștii italieni de la publicația Tuttomercato, care îl consideră una dintre dezamăgirile sezonului ale echipei. „Vlad Chiricheș este deziluzia. Pas înapoi pentru fundașul român. Experiența sa a fost decisivă în multe ocazii, dar greșelile încep să devină un pic prea multe. Valoros, dar și dezastruos, Vlad a alternat între prestații bune și proaste. Un amestec «letal», [...]. (sursa: https://www.fanatik.ro/mm-stoica-despre-problemele-de-la-nationala-inainte-de-meciul-cu-muntenegru-nu-avem-un-lider-ca-savic-20018463)

- CE-AU FĂCUT NEÎNFRICAȚII NOŞTRI FOTBALIŞȚI CÂND AU AJUNS LA PODGORICA, la indicaţia ilustrului antrenor: „Selecționerul Edi Iordănescu a „comandat” o plimbare în parcul hotelului unde este cazată delegația „tricoloră” la Podgorica. În prima parte a dimineții „tricolorii” au avut o ședință de analiză video a adversarului din noua ediție a Ligii Națiunilor. Imediat după aceasta, selecționerul a propus o plimbare, iar fotbaliștii au părut extrem de relaxați după ce și-au studiat oponenții″. (sursa: Totul despre Muntenegru - România, etapa 1 din Liga Naţiunilor. Joc întrerupt după torțele aprinse de fanii români. Video - Fanatik.ro)

Aici am de făcut două comentarii.
1. Ce parc o fi având hotelul ăla, de s-au putut plimba neînghesuiţi vreo douăzeci de români viteji sosiţi acolo cu gândul că echipa locală n-are altceva de făcut decât să se predea înaintea meciului ?
2. Vitejii despre care vorbeam au văzut un film cu „oponenţii″ ṣi apoi s-au relaxat. Au înţeles din prima că dacă se prezintă pe teren, e arhisuficient ca victoria să le aparţină. Errroarrreee...

- PENTRU VIITOR, NE AŞTEAPTĂ TOT VORBE! FAPTE...NU PREA...
Declaraţia lui DARIUS OLARU, un reprezentant al noii generaţii de luptători pentru gloria sportivă a României: „Noi ne dorim victoria în fiecare din cele patru meciuri. Sper să obținem toate punctele de la meci la meci. Primul joc este cel mai important, apoi vor urma și celelalte, dar trebuie să trecem de primul. Dacă vom câștiga vom aborda cu un moral bun și celelalte partide. Eu sper să obținem maximum de puncte″. (sursa: https://www.agerpres.ro/sport-intern/2022/06/02/fotbal-darius-olaru-sper-sa-obtinem-maximum-de-puncte-in-primele-patru-meciuri-din-liga-natiunilor--928221)

- CE S-A SCRIS PE SITE-UL FEDERAȚIEI ROMÂNE DE FOTBAL înaintea meciului în care ne-am făcut din nou de râs: „O poveste frumoasă pentru fotbalul românesc ar putea începe aici, la Podgorica. Tricolorii au ajuns în Muntenegru pentru meciul de sâmbătă, ora 21:45”. (sursa: https://www.fanatik.ro/muntenegru-romania-live-video-ora-2145-2-20013903)

CONCLUZIA:
Marţi, 7 iunie 2022, de la ora 21;45 se transmite la Antena 1 meciul de fotbal Bosnia ṣi Herţegovina- România. Ce filme se pot vedea la tv la ora aia?...

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și