Familia are o fetiţă de 5 ani, rămasă acum în grija bunicilor materni.

Povestea a şocat o întreagă comunitate. Cei doi soţi sunt acuzaţi că, după ce au luat în grijă un copil în Italia, l-ar fi agresat sexual, în mod repetat, şi chiar că ar fi întreţinut relaţii intime, în faţa băieţelului.

Autorităţile italiene au intrat pe fir şi, pe baza probelor, au emis câte un mandat european de arestare pe numele celor doi.

Agent Romeo Tămășan, reprezentant IPJ Maramureș: “Au fost depistate şi prezentate Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj cele 2 persoane, un bărbat şi o femeie din localitatea Borşa, faţă de care a fost dispusă reţinerea pentru 24 de ore. Aceştia au fost prezentaţi Curţii de Apel Cluj care a dispus arestarea preventivă. Cei doi sunt acuzaţi de agresiune sexuală, fapta cercetată de autorităţile din Italia.”

Cei doi mai au o fetiţă în vârstă de 5 ani care a rămas în grija bunicilor materni. Reprezentanţii Protecţiei Copilului fac propriile cercetări.

Adrian Mândru, purtător de cuvânt DGASPC Maramureș: “Dacă bunica îşi va asuma responsabilitatea creşterii şi îngrijirii minorului va fi instituită măsura plasamentului la familia extinsă. În evidenţele compartimentului adopţii nu figurează nicio cerere pe numele celor 2 soţi în vederea eliberării atestatului de familie aptă să adopte.”

Apropiaţii celor doi soţi spun că aceştia s-au întors în ţară, din Italia, în urmă cu aproape un an şi şi-au reluat ritmul obişnuit de viaţă, s-au angajat şi nu au atras în niciun fel atenţia asupra lor. În urmă cu 2 săptămâni însă, au fost ridicaţi de poliţişti şi urmează să fie predaţi autorităţilor italiene. În cazul lor exista deja o primă condamnare la 2 ani şi 8 luni de închisoare, pentru abuz sexual.


Preluare: eMaramures.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și