Astfel, de luni seara, doar vaccinații vor mai putea circula noaptea, certificatul verde va fi obligatoriu pentru majoritatea activităților, iar masca redevine obligatorie peste tot, inclusiv pe stradă.

Totodată, elevii de şcoală şi liceu vor intra într-o vacanță de două săptămâni.

Iată principalele restricţii care vor intra în vigoare de luni

- obligativitatea purtării măştii de protecţie atât în exterior, cât şi în interior;

- prezentarea Certificatului Verde pentru majoritatea activităţilor zilnice;

- personale nevaccinate vor avea circulaţia restricţionată noaptea. Excepţie fac cei vaccinaţi şi cei cu legitimaţia de serviciu; Restricţiile se vor aplica începând de luni. Guvernul urmează să detalieze toate măsurile care vor fi impuse.

„Cei nevaccinați vor avea o sumedenie de restricții”

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri seara, că cei nevaccinaţi vor avea o sumedenie de restricţii. „Am discutat despre vaccinare, despre școli și despre restricții.

Dacă vrem să se oprească pandemia, singura soluție e vaccinarea. Vaccinarea oprește pandemia. Știu că sunt mulți care încearcă să vă spună că nu e așa. În vestul UE, unde lumea s-a vaccinat în masă, pandemia practic nu mai are impact. În partea noastră a UE e mai complicat. În România s-a declanșat o adevărată catastrofă.

Dragi români, dacă vreți să terminăm cu această pandemie, vaccinați-vă. Deci dragi români, vaccinați-vă dacă vreți să nu ajungeți la spital și la ATI. Nu îi credeți pe cei care vă mint că pățiți ceva dacă vă vaccinați. Până atunci, până vă convingeți să vă vaccinați, din păcate e nevoie de restricții prin care să putem avea grijă de cei vulnerabili.

Școlile sunt puternic afectate. În mod normal, începând de lunea viitoare, ar fi vacanță pentru cei mici. Am decis azi ca vacanță să fie valabilă pentru toate clasele timp de 2 săptămâni – gimnaziu, liceu, generală. Începând de luni, masca redevine obligatorie peste tot, interior și exterior, și în târguri, și la cinema, și dacă vă plimbați pe stradă.

Este regretabil, dar trebuie să instituim restricții care vor intra luni în vigoare. Guvernul va decide cel târziu vineri ce restricții intră în vigoare după ce experții vor stabili cu toate detaliile aceste norme. Exemple: va fi restricționată circulația noaptea, cu excepția celor vaccinați și a celor cu treabă legitimă.

În timpul zilei, la majoritatea activităților, accesul va fi permis doar cu certificatul verde. Cei nevaccinați vor avea o sumedenie de restricții. Până atunci, vă doresc tuturor multă sănătate”, a declarat preşedintele.


Preluare: observatornews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și