Actorul Sir Michael Gambon a murit pașnic în spital, la vârsta de 82 de ani, în urma unei crize de pneumonie, a dezvăluit astăzi familia sa, potrivit Daily Mail.

Sir Michael Gambon, celebru pentru rolul lui Dumbledore din Harry Potter, a murit
Cu o carieră de 60 e ani în actorie, Sir Michael Gambon a fost foarte iubit de public, fiind cunoscut, în special, pentru rolul vrăjitorului Albus Dumbledore din filmele Harry Potter.

Născut în Dublin, într-o familie modestă, Sir Michael Gambon a reuşit să iasă din mediul său umil şi să devină unul dintre cei mai cunoscuţi actori.

Soţia sa, Lady Gambon, și fiul său Fergus Gambon, au dat o declaraţie prin care au spus:

„Suntem devastați să anunțăm pierderea lui Sir Michael Gambon. Soț și tată iubit, Michael a murit liniștit în spital, cu soția sa Anne și fiul Fergus lângă patul său, în urma unei crize de pneumonie. Michael avea 82 de ani. Vă rugăm să ne respectați confidențialitatea în acest moment dureros și vă mulțumim pentru mesajele dumneavoastră de sprijin și dragoste.”

Cine a fost Sir Michael Gambon
În ultimii ani, Sir Michael a jucat rolul lui Albus Dumbledore în șase dintre cele opt filme Harry Potter.

De asemenea, mai este cunoscut pentru rolul detectivului francez Jules Maigret în serialul ITV Maigret și pentru rolul principal în serialul BBC, The Singing Detective.

Sir Michael și-a făcut prima apariție pe scenă într-o producție de Othello la Gates Theatre, Dublin în 1962 și a fost numit cavaler de onoare pentru contribuția sa la industria divertismentului în 1998.

În 2016, el a apărut ca soldatul Godfrey în adaptarea pe marele ecran a filmului Dad’s Army, iar celelalte roluri ale sale de film au inclus drame de epocă precum The King’s Speech din 2010, Gosford Park din 2001 și Victoria & Abdul din 2017.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și