Cheesecake cu branza de vaci si fructe de padure. Este o prajitura delicioasa, usoara si racoroasa. POFTA BUNA!

Ingrediente Cheesecake cu branza de vaci si fructe de padure:

Pentru crusta:

- 200 g piscoturi de sampanie
- 100 g unt topit
- o lingura de zahar
- un varf de cutit de sare
- 3 linguri cu cacao

Pentru crema:

- 1 kg branza proaspata (dulce) de vaci
- 200 g zahar
- coaja razuita de la o lamaie
- 100 g faina
- 4 oua
- 200 ml smantana
- o lingurita esenta de vanilie
- merisoare confiate
- Pentru toping: – 600 g fructe de padure congelate
- 100 g zahar
- 3 linguri de amidon alimentar
- 5 linguri de apa

Mod de preparare Cheesecake cu branza de vaci si fructe de padure

Cheesecake cu branza de vaci CRUSTA: Macinam piscoturile in robotul de bucatarie, adaugam untul topit, zaharul, sarea si cacaoa si amestecam bine. Tapetam o tava rotunda cu hartie de copt si asezam crusta astfel incat sa fie uniforma (am apasat-o cu dosul unei linguri) si sa urce 2-3 cm pe marginea vasului de copt. Introducem tava la cuptorul incins pentru 10 minute pana ce crusta devine crocanta.

UMPLUTURA: Amestecam branza cu zaharul cu ajutorul unui mixer (la viteza medie). Adaugam treptat zaharul, in 4 transe, amestecand bine dupa fiecare, avand grija ca zaharul sa fie topit inainte de a adauga altul. Urmeaza smantana si coaja de lamaie si amestecam din nou cu mixerul. Avem grija sa tragem cu spatula compozitia de pe peretii vasului ca sa fim siguri ca avem o crema omogena si fina. Adaugam ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare si esenta de vanilie. Urmeaza merisoarele confiate.

Turnam crema de branza peste crusta pregatita si dam la cuptor pentru aproximativ o ora si jumatate.

Daca partea de sus a prajiturii se rumeneste, acoperim cu folie de aluminiu si o lasam sa se coaca in continuare. Cheesecake-ul e gata cand este ferm pe margini si mijlocul este inca moale.

Il lasam sa se raceasca complet si apoi il dam la frigider peste noapte, sa se aseze.

TOPING: Punem 3 linguri de apa si zaharul intr-o craticioara anti-aderenta si le lasam la foc mic pana cand se topeste zaharul si siropul incepe sa fiarba. Adaugam fructele de padure si amestecam bine. Lasam sa fiarba 5-6 minute si apoi adaugam amidonul amestecat cu 2 linguri de apa. Amestecam din nou si lasam la foc mic pana se ingroasa si arata ca un jeleu. Lasam jeleul de fructe sa se raceasca putin, apoi il turnam peste cheesecake, il uniformizam cu o spatula si dam din nou tava la rece.


Preluare: romaniatv.net

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și