Corpul lui Cristian era blocat într-o peșteră subacvatică, sub un bolovan, acoperit de vegetație și lemn, informează Corriere della Sera.

„Acum, când familia mea are un cadavru pe care să îl plângă, vreau adevăr și dreptate pentru Cristian”, spune Petru Radu Molnar, fratele mai mare al tânărului de 25 de ani găsit ieri într-o râpă din Natisone după 24 de zile, tocmai l-a recunoscut la morga din Udine și și-a descărcat toată furia pe Gaetano Laghi, avocatul familiei.

Când a auzit ieri clopotele catedralei din Premariacco, Udine, sunând, a înțeles imediat și s-a grăbit să ajungă în albia râului care, pe 31 mai trecut, a supt pentru totdeauna și viețile lui Bianca Doros și Patrizia Cormos, găsite pe 2 iunie.

„Cristian a fost descoperit de către pompierii de la Unitatea de speologie alpină”, explică primarul Michele De Sabata, „care și-au riscat viața pentru a ajunge la el și a-l aduce la suprafață. Se afla sub un bolovan, într-o peșteră subacvatică, acoperit și ascuns de vegetație și lemn”.

În total, peste 1.500 de pompieri și angajați ai protecției civile regionale au fost desfășurați pe urmele tânărului de 25 de ani, cu ajutorul elicopterelor, al dronelor și al vehiculelor fluviale.

Un efort coral care a dus la descoperirea lui Cristian, care lucra în Austria în aceeași fabrică cu fratele său Petru Radu și venise în Italia pentru a petrece câteva zile cu Bianca. Tânăra de 23 de ani își petrecea vacanța la Udine și cu prietena ei de la universitate, Patrizia, care trecuse un examen în 31 mai.

Locuitorii din Premariacco au trăit această tragedie stând alături de familiile tinerilor: unii au ajutat la servirea mesei salvatorilor, alții au dăruit prăjituri, iar alții s-au alăturat căutărilor.

Astăzi a fost declarat din nou doliu în oraș. Mulți își vor aminti de îmbrățișarea puternică a Biancăi, lui Cristian și Patriziei, cu puțin timp înainte de a se duce la moarte.

„Vreau să o imortalizez”, susține primarul localității.

„Am vorbit despre asta cu comunitatea românească care susține proiectul de a face o statuie care să amintească tuturor celor care trec pe acolo semnificația acelei îmbrățișări, un semn extraordinar, ultimul dar pe care cei trei tineri ni l-au făcut înainte de a dispărea printre valuri”.


Preluare: G4media.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și