Accidentul a avut loc anul trecut chiar în ziua de Crăciun, după-masa aproape de ora 15, în Baia Mare. Șoferul unei autoutilitare se afla sub influența cocainei și cannabisului și conducea pe un bulevard în Baia Mare. La intersecția dintre străzile Republicii și Transilvaniei nu a respectat culoarea roșie a semaforului, nu a redus viteza de circulație și nu a frânat, pătrunzând în intersecție cu viteza de 100 km/h, încadrat pe sensul de mers înainte, a pierdut controlul asupra volanului, a virat la stânga în mijlocul intersecției, a pătruns pe contrasens și a trecut peste cele patru benzi de circulație de pe sensul opus, autoutilitara ajungând până pe trotuar, lângă care se afla amenajată o stație taxi marcată și semnalizată prin indicator rutier. Aici a intrat în coliziune cu un taximetru oprit în stație. În această împrejurare, autoutilitara inculpatului a lovit doi pietoni, care se aflau lângă autoturismul echipat taxi și în acel moment intenționau să urce în acest vehicul. În urma impactului ambele persoane vătămate au decedat la locul accidentului, după cum arată motivarea instanței din Dej care a judecat cazul și a dat verdictul. Presa locală a relatat la momentul respectiv că în taxi urmau să se urce trei prieteni, care voiau să meargă la colindat. Doi dintre ei au fost omorâți iar al treilea a supraviețuit.

Șoferul, un bărbat de 31 de ani, a fost condamnat la cinci ani și zece luni de închisoare cu executare în regim de detenție. Acesta s-a prevalat de dreptul la tăcere pe durata procesului, motivând că nu-și amintește ce s-a întâmplat.

Șoferul condamnat trebuie să plătească și câte 130.000 de euro în favoarea a două părți civile, 110.000 euro către o a treia parte civilă și 75.000 euro către o a patra, toate cu titlul de daune morale, și aproape 18.000 euro cu titlu de daune materiale.

Decizia a fost luată luni de Judecătoria Dej și poate fi atacată cu apel în zece zile de la comunicare.


Preluare: actualdecluj.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și