Unele dintre cele mai timpurii şi consecvente semne ale autismului implică auzul, dar majoritatea testelor se bazează pe vorbire, fapt ineficient la copiii de vârste foarte mici.

Copiii cu autism ar putea fi diagnosticaţi la naştere cu un simplu test de auz, potrivit unor noi cercetări. Acest test ar putea oferi tratamente care să poată începe înainte de apariţia simptomelor categorice.

Tehnica măsoară schimbările de presiune în urechea medie ca răspuns la o gamă largă de frecvenţe.

Intervenţia, cunoscută ca test “stapedial” este invazivă şi poate fi folosită la sugari, fără a le pune în pericol starea de sănătate.

Există o legătură puternică între disfuncția auditivă și autism, sugerând că nou-născuții cu probleme de auz pot fi monitorizați pentru tulburarea neuro-dezvoltării.

Profesorul de anatomie Randy Kulesza Jr. la Colegiul de la Lake Erie, Colegiul de Medicină Osteopatică din Pennsylvania, speră că va duce la un program de screening pentru toţi copiii.

El a spus: "Când vârsta este foarte mică, de exemplu la sugari, creierul este foarte plastic - ceea ce înseamnă că intervențiile timpurii potrivite pot literalmente pregăti aceste deficite”.

"Este posibil ca persoana să nu fie perfect neurotipică - dar astfel de intervenții pot îmbunătăți funcția" a adăugat doctorul.

Copiii cu ASD (tulburări de spectru autism) au probleme cu comunicarea, interacțiunea socială și sunt predispuşi la comportamente repetitive.

Majoritatea cazurilor nu sunt confirmate decât după vârsta de patru ani, ceea ce înseamnă că terapiile corective încep mai târziu şi duc la întârzierea impactului lor potențial.

Unele dintre cele mai timpurii și cele mai consecvente semne implică auzul, dar majoritatea testelor se bazează pe vorbire făcându-le ineficiente la cei foarte tineri.

Reflexul acustic este o contracție musculară involuntară în ureche atunci când vorbim sau auzim zgomote puternice.

Este folosită mai ales împotriva sunetelor mai profunde, cu frecvență joasă - cum ar fi un obiect greu care lovește cu podeaua.

Dr. Kulesza a declarat: “Ştim ca marea majoritate a persoanelor cu autism au un anumit tip de auz legat de anomalii ale creierului”.

"Asta înseamnă că aceste probleme vor fi prezente și detectabile la naștere".

Descoperirea acestora ar îmbunătăți, de asemenea, rezultatele pentru toți copiii, deoarece descoperirea ar declanșa intervenții timpurii.

Rezultatele publicate în “Journal of the American Osteopathic Association” au fost bazate pe o revizuire a studiilor de scanare a creierului şi post-mortem la pacienţi cu autism.

S-a constatat că depistarea precoce ar aduce beneficii tuturor celor cu surzenie, indiferent dacă aveau sau nu autism.

“Prin optimizarea funcției auditive, calitatea vieții persoanei poate fi profund îmbunătăţită”, a spus el.

Prof. Kulesza a spus că testul reflex acustic oferă mult mai multe informații despre tipurile de disfuncții care pot fi prezente, conform Daily Mail.

El a explicat: "De multe ori persoanele cu autism suferă de hipersensibilitate, adică chiar și la sunete relativ liniștite pot simți un zgomot copleșitor.

"Părinții și medicii ar trebui să înţeleagă că de la început pot lucra pentru a acomoda sensibilitatea copilului, pentru a-și face experiența în lume mai puțin intensă și înspăimântătoare".


Preluare: Observator.tv

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și