Un puzzle cu imagini personalizate ar trebui să fie ceva care nu numai că poate fi folosit astăzi, dar poate rezista și pe viitor, fără teama de deteriorare sau decolorare (în ciuda uzurii normale). Puzzle-urile cu imagini personalizate sunt adesea oferite drept cadouri sau suveniruri și ar fi foarte dezamăgitor ca, într-un interval scurt de timp, puzzle-ul să pară vechi, uzat și chiar deteriorat - chiar și fără să fi fost folosit.

Deci, care sunt factorii importanți de luat în considerare atunci când alegeți un producător pentru a vă crea un puzzle personalizat?

4 indicatori ai unui puzzle de calitate

În esență, există cinci factori separați care contribuie la eventuala calitate și durabilitate a unui puzzle cu imagini. Dintre acești cinci factori, patru dintre ei se află sub controlul producătorului, al cincilea fiind doar dvs.! Jigsaw2order se mândrește să ofere cea mai bună calitate posibilă în toate domeniile aflate sub controlul său.

1. Imagine de bună calitate

Contribuția dvs. la succesul puzzle-ului constă în furnizarea unei fotografii digitale de bună calitate. Fotografia pe care o alegeți va depinde de dificultatea de puzzle dorită și de gustul personal. S-ar putea să decideți să furnizați o fotografie cu modele recurente, cum ar fi un pat de flori format din sute de flori identice! Totuși, majoritatea oamenilor optează pentru o fotografie romantică a partenerului sau pentru o fotografie de familie. Oricum, iluminarea, focalizarea și calitatea generală a imaginii vor fi toate importante.

Din punct de vedere tehnic, imaginea dvs. trebuie să fie suficient de mare (să aibă o rezoluție suficient de mare) pentru dimensiunea puzzle-ului pe care doriți să-l comandați. Cu cât dimensiunea puzzle-ului este mai mare, cu atât imaginea trebuie să fie mai mare. Cu camerele digitale de astăzi, rezoluția imaginii este o problemă mai puțin întâlnită. Chiar și cele mai ieftine camere foto produc imagini de 4 sau 5 megapixeli - suficient pentru un puzzle de 500 de piese.

Odată ce au imaginea, echipa de proiectare grafică a producătorului redimensionează, ajustează și îmbunătățește digital fiecare fotografie încărcată. Ar trebui să îndepărteze, de asemenea, ochii roșii, datele imprimate și alte imperfecțiuni ale fotografiilor, pentru a face fotografiile să arate cât mai bine ca puzzle-uri.

2. Metoda de imprimare

Metoda de imprimare folosită pentru a produce imaginea puzzle-ului este esențială pentru un produs de bună calitate. Un puzzle de calitate va avea culori precise și imprimate pe hârtie, care vor rezista umezelii și nu vor dispărea cu ușurință. Puzzle-urile ieftine sunt adesea create folosind nimic mai mult decât o imprimantă standard cu jet de cerneală sau laser, cu rezultate care se estompează rapid sau se murdăresc ușor de umezeală de pe mâini.

3. Calitatea cartonului

Cele mai multe puzzle-uri foto personalizate sunt realizate din carton (uneori numit PAL), care are o gamă vastă de grosimi și calități. Cartonul de proastă calitate este de obicei caracterizat ca fiind moale, datorită conținutului ridicat de umiditate. Cartonul de bună calitate este rigid și dur și are un conținut scăzut de umiditate, rezultând un puzzle de bună calitate. Varietatea de puzzle-uri low cost este realizată de obicei din carton de calitate scăzută, atât de subțire încât fiecare piesă va fi foarte flexibilă, iar întregul puzzle nu va arăta prea bine împreună. Desigur, cartonul care absoarbe ușor umezeala se va deforma în timp, ceea ce înseamnă că piesele vor fi necorespunzătoare.

Producătorii de calitate folosesc doar carton clasa „A”, care are o grosime minimă de 1,2 mm, producând piese de puzzle rigide. De asemenea, folosesc doar carton ecologic care este reciclat din deșeuri de hârtie, contribuind la protejarea mediului.

4. Adezivul

Un alt factor de luat în considerare este calitatea adezivului folosit pentru fixarea imaginii pe carton. Conținutul de apă din adeziv este un factor cheie în producerea unui puzzle de calitate, care nu se îndoaie sau se deformează. Puzzle-urile ieftine folosesc, în general, un adeziv de hârtie de zi cu zi, rezultând puzzle-uri deformate și un produs care aproape sigur se va desprinde de pe suportul de carton, în timp.

Dacă puzzle-ul va fi folosit, toate marginile pieselor vor fi manipulate și frecate una de cealaltă. Un producător de calitate folosește un adeziv profesional pe bază de latex, cu un conținut de apă extrem de scăzut. Acest lucru are ca rezultat o foaie de carton plat care, atunci când este tăiată, produce un puzzle de calitate mai bună. De asemenea, este nontoxic, un criteriu important pentru puzzle-urile destinate copiilor. Puteți fi sigur că calitatea tuturor puzzle-urilor de la acest tip de productori este la fel de bună ca și reputația lor și veți fi încântați de un puzzle care va rezista timp de mulți ani.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și