Surprinzător a fost că la adunarea din sala Millenium au fost foarte multe personalități liberale și nu numai din tot Maramureșul care, cu această ocazie, și-au anunțat trecerea la Aripa Tăriceanu. Au fost prezenți și și-au anunțat trecerea la partidul lui Tăriceanu senatorul de Baia Mare Titus Pașca și pupila lui Ovidiu Nemeș, deputata de Sighet Cornelia Negruț, deși pe aceștia putem să nu-i punem la socoteală, deoarece nu au nici un fel de convingeri și nici carcter, ei sunt doar simpli traseiști și prostituați politic de meserie. La fel a trecut in corpore la partidul lui Tăriceanu și conducerea județeană a PPDD Maramureș, în frunte cu cuplul comic Pamfil Cristea și Marius Mărginean, de nedespărțit precum Brânzovenescu și Farfuridi.

Lovitura cea mare dată PNL Maramureș o constituie însă faptul că a trecut la partidul lui Tăriceanu și consilierul județean PNL Gavril Ardusătan, care era și este de fapt și adevăratul lider al PNL Maramureș, după plecarea lui Cristian Anghel.

Dacă în urmă cu doi ani s-ar fi organizat alegeri corecte în PNL Maramureș, acestea ar fi fost în mod sigur câștigate detașat de către Gavril Ardusătan. Atunci primarul municipiului Sighet, juristul și guristul Ovidiu Nemeș, care voia și el cu orice preț să fie președintele PNL Maramureș, s-a dus la București și a dat „dreptul” la vârful PNL, ca să fie numit el președinte interimar la PNL-ul județean Maramureș, împotriva voinței membrilor din conducerea acestei filiale a PNL. Care era de fapt miza și de ce Nemeș a dat bani ca să ocupe interimar această funcție? In realitate, miza o constituia funcțiile de conducere de la instituțiile de nivel județean, numite aiuristic „deconcertate”, cine schimbă șefii de aici și pe cine pune în loc. Șefii existenți la nivelul anului 2012 urmau să fie dați afară după alegeri, iar funcțiile respective revândute pe bani grei. Dar cum, pe de o parte Nemeș a intrat între timp sub lupa DNA și, pe de altă parte PNL a ieșit de la guvernare, lucrurile s-au oprit aici, iar președintele interimar al PNL Maramureș Ovidiu Nemeș a rămas cu buzele umflate și cu investiția nerecuperată.

Zilele trecute au mai plecat de la PNL Emil Marinescu, vicepreședinte al Consiliului Județean Maramureș, Ovidiu Morar - fost PNL și fost director APS Maramureș, Ioan Roman - fost PNL și fost director al Spitalului Județean Maramureș, Ion Marchiș - director al Direcției pentru Cultură a județului Maramureș și multe alte personalități locale, primari și consilieri.

De ce au plecat aceste personalități / competențe de la PNL Maramureș la partidul lui Tăriceanu? Răspunsul este simplu: din cauza lui Ovidiu Nemeș. Care, în calitate de președinte interimar de filială, nu a reușit să formeze cu adevărat o echipă de conducere. Au plecat din repulsie și silă față de Ovidiu Nemeș, din cauza faptului că conducerea centrală a PNL a impus, fără alegeri, un șef interimar care nu avea calitățile personale necesare și pe care nu îl voia nimeni din PNL, în persoana primarului penal de la Sighet, Ovidiu Nemeș.

Și încă o întrebare: ce se va întâmpla însă dacă în viitorul apropiat partidul lui Tăriceanu va pierde alegerile și aranjamentele de culise care urmează după alegeri, iar între timp primarul Ovidiu Nemeș va merge acolo unde îi este locul, adică în cantonament la Gherla? Atunci aceste personalități care au plecat acuma la Tăriceanu vor reveni oare în PNL? Va avea oare PNL Maramureș șansa ca, fără Ovidiu Nemeș, să redevină ceea ce a fost, adică o forță politică de prim plan a județului Maramureș?

Cristian GAVRILESCU,
Baia Mare

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și